Rubriky
Sport Zprávy

Mezinárodní basketbalový turnaj

Od čtvrtka do soboty proběhne v Děčíně 2.ročník mezinárodního turnaje. Týmy, které se utkají s domácím týmem přivezou opět vysokou kvalitu pohárové Evropy – dva účastníci budou bojovat v nadcházejícím ročníku v Eurocupu.

Rozpis turnaje:

čtvrtek 20.9.2012
19.30 BK Děčín – Rudupis Prienai

pátek 21.9.2012
17.00 BK Děčín – MBC Weissenfels
19.30 Rudupis Prienai – Stelmet Zielona Gora

sobota 22.9.2012
15.00 Rudupis Prienai – MBC Weissenfels
17.00 BK Děčín – Stelmet Zielona Gora

Litevský tým Rudupis Prienai znají děčínští diváci z minulého roku. Družstvo, které je v Litvě v závěsu za dvěma velkokluby, bude opět hájit barvy v druhé nejvyšší evropské soutěži Eurocup a soupiska vypadá opět velmi nabitě. Loni v Eurocupu dokázal Rudupis vyhrát na půdě Nymburka…

Nováček německé Beko BBL Mitteldeutscher Weissenfels je tradičním týmem s profesionálním zázemím a skvělým domácím prostředím. Po získání titulu v ProA, odkud postoupil po několika letech znovu do nejvyšší německé ligy, má pro letošní sezónu jasný cíl – bojovat o play-off a vyhnout se tak bojům o záchranu.

V loňské sezóně byla Zielona Gora nováčkem polské Tauron ligy. Přesto dokázal klub získat třetí místo a tím i účast v Eurocupu 2012/13. Stelmet má nabitou soupisku a své kvality prokázal v přípravných utkáních na přelomu srpna a září v Nymburku, kde prohrál o bod (83-82), aby druhý den zvítězil jasně 75-96)…

Na základě dohody týmů nebude turnaj zcela kompletní. Zielona Gora a Weissenfels se spolu neutkají, proto nebude určeno konečné pořadí.

Turnaj se uskuteční za podpory Ústeckého kraje.
Zdroj: www.bkdecin.cz