Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Přišla o příspěvek
RUMBURK – Od června loňského roku pobírala matka dnes již čtrnáctiměsíčního chlapce rodičovský příspěvek ve výši necelých osmi tisíc korun. Jelikož opomněla do osmi dnů po změně nahlásit okolnosti ovlivňující nárok na tuto dávku, přišla o něj. A kromě zamítnuté peněžité pomoci navíc musí uhradit zpátky do státní kasy pětačtyřicet tisíc šest set korun českých. Žena podezřelá z podvodu se ocitla pod policejním drobnohledem od včerejšího dne.

Vycucal ho
DĚČÍN – Cena pohonných hmot stále stoupá, a tak to neznámý návštěvník areálu skládky odpadů nedaleko malšovického Borku vyřešil po svém. V nestřeženém okamžiku během noci z úterý na středu 27.8.2012 násilím vnikl do areálu, kde ze zaparkovaného buldozeru odčerpal několik desítek nafty. Po sobě zanechal jen poškozený plot a prázdnou nádrž. Okradená společnost vyčíslila škodu na necelých pěti tisíc korun. Událost vyšetřují děčínští strážci zákona.

Lup ze zahrádky
ŠLUKNOV – Místní zahradnice zažila ve čtvrtek navečer nemilé překvapení. Po příchodu na svou zahrádku zjistila, že jí někdo během její nepřítomnosti sklidil úrodu, které věnovala značné úsilí a péči. Nevycválaný nezbedník sklidil za ní. Dýně i s okurkami zmizely rukou neznámého výtržníka, který při svém pobytu na její zahrádce poničil i plot. Krádež šetří šluknovští policisté.

Policie se obrací na občany České Kamenice a jejího okolí
ČESKÁ KAMENICE – Již potřetí se objevil v českokamenickém revíru případ neoprávněného zabití vysoké zvěře. Posledním přečin pytláctví se objevil u Křížového buku na Českokamenicku. Odnesl si sebou pouze hlavu zvířete s trofejí, tělo zanechal na místě. Revírník, jenž se vyjádřil k nálezu, vyčíslil škodu předběžně na šedesát tisíc korun. Policie se proto rozhodla obrátit na širokou veřejnost z blízkého okolí, která by svými informacemi mohla napomoci k vypátrání osoby či osob, podílejících se na úhynu zvěře. V případě, že ve svém okolí uslyšíte střelbu ze zbraně či zahlédnete výskyt podezřelého vozidla terénního či rodinného typu v blízkosti lesa a luk, zavolejte na 158. Možná právě Vaše informace pomůže k odhalení pytláků v našem okolí.

Kápl božskou
HŘENSKO – Začátkem května tohoto roku se v restauraci na Mezné ztrácet věci, posléze i finanční hotovost. Jak se později ukázalo, devatenácti a půl tisícovou škodu měl na svědomí jeden ze zaměstnanců, který v současné chvíli již čelí sdělenému podezření z přečinu krádeže, za což mu hrozí trest odnětím svobody až na dva roky.

Nesplnila slib
DĚČÍN – Předmětem zájmu se stala Škoda Felicie. Tu se rozhodl její původní majitel přenechat za patnáct tisíc korun řidičce z české Lípy. Kupující složila patnáctého února 2012 zálohu šesti tisíc korun se slovy, že zbytek doplatí v příštích dnech. To se ovšem nestalo, a tak dnes kromě dluhu čelí i sdělení podezření z přečinu podvodu, za což trestní zákoník nabízí hned několik trestů v podobě zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty a v neposlední řadě až dvouletý pobyt za mřížemi.

Pouliční umělec
DĚČÍN – Ve středu 22.8.2012 přijali policisté z místního obvodního oddělení oznámení poškození objektu na Teplické ulici v děčínském Bynově. Fasáda bývalého nákupního střediska Dukla byla společně s garážovými dveřmi postříkána barvou v době mezi únorem a srpnem letošního roku. Pětatřiceti tisícovou škodu v těchto dnech šetří strážci zákona z Tržní ulice. Kdo vězí za pooškozením cizí věci ukáže čas.

Středeční překvapení
DĚČÍN – Známé děčínské zahradnictví nedaleko křešických loděnic navštívil v noci z úterý na středu 22.8.2012 nevítaný host. Po sobě zanechal pětitisícovou škodu a chybějící pletivo s železnými sloupky. Případ zmizení oplocení šetří Železniční oddělení policie Děčín.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín