Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

A jsou bez kol!
HŘENSKO – Od Tří pramenů ve Hřensku včera v dopoledních hodinách zmizela dvě zajištěná odstavená horská kola cizinců, kteří se přijeli podívat do České republiky. Společně s bicykly si samozvaný raubíř odnesl i jejich brašny s oblečením a okradeným turistům zůstala jen devětapadesáti tisícová škoda. Vzpomínku na pobyt v Čechách tak bude doprovázet nepříjemná zkušenost a smutný vzpomínka. Přečin krádeže šetří policisté ze Hřenska.

Ovládl ho alkohol
VELKÝ ŠENOV – V pohrouženém stavu zašel do masážního salónu v Dolní Poustevně, odkud ho vyprovodili z důvodu své opilosti. Neunesl odmítnutí a téměř v zápětí hodil kovovou židli vedle do řeznictví. Osmitisícová škoda vykutáleného muže odvála mezi pachatele trestných činů, který kromě uhrazení osmitisícové škody bude čelit i přečinu poškozování cizí věci. Případ rozbité výlohy šetří velkošenovičtí policisté.

Vnikl do auta
ČESKÁ KAMENICE – Českokameničtí policisté v těchto dnech pracují na případu odcizení elektrocentrály v Kytlicích, která zmizela z uzamčeného auta během dvou dní uprostřed tohoto týdne. Majitel přístroje vyčíslil škodu na šest tisíc korun. Nemilou událost šetří českokameničtí muži zákona.

Ukončili pátrání
ŠLUKNOV – Včera krátce před půl devátou večer policisté ze speciální pořádkové jednotky kontrolovali osádku projíždějícího vozidla šluknovskou obcí. Díky provedené kontrole narazili na muže, jenž byl hledaný děčínským soudem pro opakovanou absenci. Hledaný čtyřiadvacetiletý obyvatel Liberce byl muži zákona zajištěn, vyzpovídán a posléze opět propuštěn.

Rumburští kriminalisté bodovali
VARSNDORF – Třiadvacátého července letošního roku odstartoval sérii vloupání do objektů ve varsndorfském okolí. Jeho cílem se stala šatna hokejistů, prodejní stánek, kiosek fotbalistů, autobus turistů, obchod s potravinami i školní zařízení. Všude, kam zavítal, po sobě nechal nějakou škodu. Odněkud si sebou i něco odnesl. Kam se nemohl dostat, zařízení poškodil. Rumburští kriminalisté si posvítili na všechny detaily případů a výsledkem bylo zadržení podezřelého čtyřiadvacetiletého muže z místního prostředí, který již v tuto chvíli čelí obvinění z přečinů krádeže a poškození cizí věci. Celková škoda se vyšplhala k padesáti tisícům českých korun.

Srnci pod můstkem
VELKÝ ŠENOV – V katastru obce Vilémov zřejmě řádil pytlák. V úterý čtrnáctého srpna se na louce pod bývalým skokanským můstkem objevili dva kusy srnčí zvěře. Kdo a proč je skolil vyšetřují v tuto chvíli již velkošenovičtí policisté. Myslivci vyčíslili škodu na osmnáct tisíc českých korun.

Chybějící alimenty
DĚČÍN – Deset tisíc korun českých má trojnásobný otec skládat každý měsíc k rukám matky svých dětí. Neskládá, a tak se jeho bývalá partnerka rozhodla ohlásit tuto skutečnost na policii. Zanedbání otcovy zákonné povinnosti prošetřují policisté z místního obvodního oddělení. Dluh na výživném do této chvíle činí 61.000,- Kč

Vykutálení pojistníci
DĚČÍN – Jak se ukazuje se zpětnou platností, majitelé osobních vozů VW Golf a a BMW 525 zamíchali karty pojišťovně. Nekalým úmyslem a uměle vyvolanou dopravní nehodou, ohlášenou v březnu letošního roku, se jim podařilo vylákat z pojišťovny částku necelých tři sta osmi tisíc korun českých. Nyní čelí oba oznamovatelé policejnímu vyšetřování pro podezření z pojistného podvodu.

Odnesl si notebook
VARNSDORF – Před zraky svého majitele zmizel rukou nezvamého muže položený notebook na palubce nákladního vozidla. Uzavřený parkující vůz na Národní ulici ve Varsndorfu se tak krátce po desáté hodině večerní stal místem trestného činu. Okradený muž se obrátil na místní služebnu státní policie, která krádež osmitisícového přístroje v tuto chvíli již šetří.

Vyhlédl si autobus
VARNSDORF – Odstavená autobus na parkovišti za sportovní halou ve Varnsdorfu navštívil v noci z neděle na pondělí třináctého srpna nevítaný návštěvník. Rozhodl si s sebou odnést ošacení účastníků zájezdu společně s uloženou elektronikou, leč štěstí při něm nestálo. Na místo krádeže téměř v zápětí dorazila hlídka policie, která pachatele zadržela a poté umístila do cely. Muž se v tuto chvíli již zpovídá z přečinu krádeže věcí a poškození dopravního prostředku za bezmála třiceti tisíc korun českých.

Vzduchem létaly broky
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Verneřické náměstí zažilo v neděli dvanáctého srpna navečer zajímavou podívanou. O ni se postaral tamní obyvatel se vzduchovkou, když si vytvořil terč na místní kašně. Na ni postavil umělohmotnou lahev, zaujal pozici a snažil se jí trefit. Vzduchem létali broky a samozvanému střelci přistane na kontě přečin výtržnictví. Ke zranění osob ani majetku nedošlo.
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
Tel.: 974 432 207, 724 156 293