Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 26.8.2012 v 23.45 hodin oznámil asistent prevence kriminality, že v DC 2 v ulici Kamenická dělá kravál jeden z obyvatel panelového domu. Když se ho s kolegou snažil uklidnit, muž je začal hrubě urážet. Na místo byla vyslána hlídka MP. Té muž odmítl prokázat svou totožnost, proto jej strážníci za pomocí donucovacích prostředků chtěli předvést na Policii ČR. Muži přišli na pomoc snad všichni nájemníci dotyčného domu, proto byla přivolána další hlídka MP a byla vyrozuměna Policie ČR. Při předvádění muž zaútočil na jednoho ze strážníků. Strážníci útočníka ihned zpacifikovali a předvedli na obvodní oddělení, kde bylo zjištěno, že se jedná o třiapadesátiletého muže z Děčína. Řešení události převzala Policie ČR.

Dne 26.8.2012 v 17.34 hod. oznámil pracovník ostrahy obchodu v DC1, že zadržel zloděje při krádeži potravinářského zboží. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že podezřelým z krádeže je čtrnáctiletý chlapec. Hlídka jej převezla po dohodě s PČR do místa bydliště, kde byl předán matce.

Dne 25.8.2012 v 18.10 hod. oznámil občan, že v DC1 v ulici Tyršova se pohybuje značně opilý muž, který pokřikuje na procházející občany. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o jí dobře známého opilce, sedmatřicetiletého muže z Jílového. Dotyčný na místě konzumoval pivo a přitom mu upadla lahev na zem. Pod dohledem strážníků muž nepořádek uklidil. Po uklizení střepů jej hlídka chtěla z místa vykázat, ale muž z batohu náhle vytáhl jinou lahev, kterou rozbil zadní sklo u služebního vozidla. Hlídka muže zadržela a přiložila mu pouta. Událost si k dořešení převzala hlídka Policie ČR.

Dne 25.8.2012 v 00:35 hod. oznámil člen rybářské stráže, že v zatáčce u skály za DC33 je rybář, který chytá bez povolenky. Hlídka MP na místě spolu s rybářskou stráží kontaktovala třiadvacetiletou ženu z České Kamenice a jednatřicetiletého muže z Chřibské. Muž strážníkům předložil povolenku, žena chytala bez povolení. Kvůli podezření z trestného činu pytláctví byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si věc převzala k dořešení.

Zdroj: MP Děčín