Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Mladík se vloupal do bytu, tam ho zadrželi strážníci 
Hlídka děčínské městské policie 21.8.  2012 v dopoledních hodinách v děčínské čtvrti Boletice zadržela nezvaného návštěvníka, který se násilím vloupal do bytu. Na násilníka upozornili lidé z okolí, kteří zavolali majitelce a upozornili na to, že se jí někdo dobývá do bytu.

„Majitelka okamžitě volala tísňovou linku městské policie 156. Jen díky včasnému oznámení se muže podařilo zadržet ještě v bytě,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Zadrženým je osmadvacetiletý muž z Děčína. Strážníkům na místě řekl, že neměl klíče od bytu své bývalé přítelkyně, dveře nikdo neotvíral a tak použil hrubou sílu. Že by mu jeho jednání mohlo vynést obvinění hned z několika trestných činů, zřejmě nedomyslel.

„Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si případ převzala k dořešení. Kromě poškozených dveří nestačil muž žádnou jinou škodu způsobit,“ dodal Horák.

Peněženka se vrátila majitelce díky všímavosti asistenta
Chvilka nepozornosti mohla připravit ženu z Děčína téměř o dva tisíce korun a způsobit jí mnoho starostí se zablokováním platebních karet nebo výměnou osobních dokladů. Žena totiž ztratila peněženku v centru města na frekventovaném místě. Objevil ji jeden z asistentů prevence kriminality, kteří jsou od začátku července zaměstnanci Městské policie Děčín a
spolupracují s ní zejména při dohledu nad veřejným pořádkem ve městě.

„Kolega asistent šel ve svém volnu po Bezručově ulici. Přitom si všiml peněženky, která ležela na parapetu výlohy jednoho z obchodů. Ihned zavolal strážníky, kteří nález převzali,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Dodal, že v peněžence byly téměř dva tisíce korun v hotovosti, platební karty, řidičský a občanský průkaz. „U dokladů byl i kontaktní telefon na majitelku, které hlídka vše předala v místě bydliště“, dodal ředitel.

Další události…

Dne 19.8.2012 ve 14.00 hod. oznámil řidič MHD, že na zastávce MHD v DC1 nastoupil do autobusu opilý, vulgární cestující, který sprostě nadává a nechce autobus opustit. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že problémovým cestujícím je osmačtyřicetiletý muž z Děčína, se kterým již hlídky MP řešily v minulosti mnoho záležitostí. Hlídka muže z autobusu vykázala a ten se odebral pěšky do místa bydliště.

Dne 17.8.2012 v 17.51 hod. oznámil občan, že jej obtěžuje hlasitá reprodukovaná hudba, která je slyšet z domu v ul. Zelená v DC3. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že hudbu v bytě pouštěl čtyřicetiletý muž z Děčína. Dotyčný po výzvě hlídky hudbu ihned vypnul a zavřel v bytě okna. Záležitost hlídka vyřešila domluvou.

Dne 17.8.2012 v 20:15 hodin si všimla obsluha kamerového systému MP v DC32 podnapilého muže, který se nemohl zvednout. Vzhledem k zaneprázdněnosti hlídek MP byli na místo vysláni asistenti prevence kriminality. Ti zjistili, že kromě toho, že je muž opilý, je i po operaci a nemůže se ani s pomocí kvůli bolesti zvednout. Na místo byla přivolána záchranná služba, která muže převezla na ošetření do nemocnice.

Dne 13.8.2012 v 11:30 hodin zadržela hlídka MP v DC1 v ul. 2. polské armády podezřelého třiapadesátiletého muže, který nesl čerstvě natřený železný plotový sloupek do sběrny. Muž se přiznal, že plot odcizil v oblasti kolem sportovní haly v ul. Maroldova. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si celou záležitost si na místě převzala.

Dne 15.8.2012 v 16.55 hodin oznámil občan, že v DC 2 v ulici Kamenická proti restauraci Palma leží na chodníku nějaký muž. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o pětapadesátiletého muže z Děčína. Ten hlídce sdělil, že má silnou cukrovku a udělalo se mu nějak nevolno. Na místo byla přivolána záchranka, která muže převezla do nemocnice na vyšetření.