Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 11.8.2012 ve 21.15 hod. zastavila hlídka MP v DC1 na Masarykově náměstí vozidlo Honda, které řídil devatenáctiletý mladík z Děčína. Mladík u sebe neměl řidičský průkaz ani doklady od vozu. Hlídkou bylo vozidlo nedávno zastaveno, přičemž bylo zjištěno, že vozidlo nemá platnou STK. Nyní mělo vozidlo nalepenou známku i přes skutečnost že mělo nabouranou přední část. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dalšímu šetření. Při šetření bylo hlídkou PČR zjištěno, že uvedené vozidlo STK neprošlo. Záležitost si k dořešení převzala hlídka PČR.

Dne 10.8.2012 v 19.00 hod. oznámil občan opilého řidiče na jízdním kole při jízdě ze směru DC2 do DC4. Na místo byla vyslána hlídka MP, která cyklistu zastavila před sjezdem do ulice Předmostí. Cyklista, později zjištěný sedmapadesátiletý muž z Děčína, byl viditelně pod vlivem alkoholu. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která provedla na místě dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem téměř tři promile. Záležitost bude dále řešit příslušný správní orgán magistrátu města Děčín.

Dne 10.8.2012 ve 12.36 hod. oznámila obsluha obchodu v DC1, že v prodejně zadrželi ženu při krádeží zboží v celkové hodnotě cca 120 Kč. Na místo byla vyslána hlídka MP, která ženu předvedla ke zjištění totožnosti na PČR, kde bylo zjištěno, že se jedná o dvacetiletou ženu z Děčína. Po zjištění, zda zadržená nebyla v posledních třech letech odsouzena nebo potrestána pro majetkový trestný čin, vyřešila hlídka přestupek na místě uložením blokové pokuty.

Dne 7.8.2012 ve 21.05 hod. oznámil občan, že jde kolem sběrného dvora v DC4 a někdo se pohybuje uvnitř. Na místo byla vyslána hlídka MP, které se podařilo v kontejneru přistihnout třiatřicetiletého muže, který se snažil odcizit zpeněžitelný odpad. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si událost převzala k dalšímu šetření.

Dne 7.8.2012 v 14.40 hodin oznámil občan, že v ul. Zámecká vidí nějakého muže, který krade kovové mříže z jednoho z opuštěných domů. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zadržela podezřelého, který právě odjížděl s vozíkem plným kovového materiálu pryč. Jednalo se o osmadvacetiletého muže z Děčína. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si událost na místě převzala.

Zdroj: MP Děčín