Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 18.6.2012 v 04.40 hod. si všimla obsluha kamerového systému MP v DC1 v ulici Zámecká tří mužů a jedné ženy, kteří se pohybovali kolem opuštěného domu. Jeden z mužů pak vysadil ženu do okna otevřeného přízemního bytu a následně do bytu také vlezl. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP a byla vyrozuměna PČR. Hlídka MP zajistila okna bytu z ul. Zámecká i z dvorního traktu a na místo byla vyslána druhá hlídka MP. Strážníci společně s policisty zkontrolovali celý dům a v jednom z bytů nalezly tři osoby, které tam chtěly přespat. Jednalo se o dva muže ve věku dvacet osm a čtyřicet let a dvaadvacetiletou ženu. Řešení události převzala hlídka PČR.

Dne 16.6.2012 ve 22.30 hod. oznámil občan, že v DC4 v ul. Tržní je slyšet hrozný rámus z jednoho baru. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že nový provozovatel baru pořádá romskou zábavu, jejíž průběh ale neměl vůbec pod kontrolou. Hlídka provozovatele, pětašedesátiletého muže z Děčína, poučila, že si má zavřít všechna okna a dveře, aby nedocházelo k rušení nočního klidu. Hlídka věc řešila důraznou domluvou.

Dne 15.6.2012 ve 21.00 hod. oznámil občan z DC32 ležícího muže v ulici Smetanova. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o dvaadvacetiletého mladíka, který byl pod vlivem alkoholu. Mladík byl v takovém stavu, že se sotva držel na nohou, žádné zranění podle zjištění strážníků neměl. Hlídkou byl kontaktován bratr mladíka, který uvedl, že se o svého sourozence postará. Hlídka dohlédla na jejich bezpečný odchod do místa bydliště.

Dne 15.6.2012 v 19.18 hod. oznámil občan z DC6, že vidí v ul. Lovosická muže, který mlátí ženu před jejími dětmi. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že mezi sedmadvacetiletým mužem a dvaatřicetiletou ženou došlo k hádce o mobil a muž dal ženě facku. Hlídka muže z místa vykázala a ženu poučila, jak postupoval v případě, že bude chtít podat trestní oznámení. Přivolání hlídky PČR na místo žena odmítla.

Zdroj: MP Děčín