Rubriky
Kultura Zprávy

Mezinárodní hudební festival zavítá do Děčína

Přípravy Mezinárodního hudebního festivalu Česká Kamenice 2012 vrcholí. Podobně jako v loňském roce se část této hudební události odehraje také v Děčíně. 

„Festival se konal od roku 2000 v Děčíně a postupně se přemístil do České Kamenice. V loňském roce se po letech do Děčína vrátil. Jsme tomu rádi, neboť kvalitní swingová hudba produkovaná soutěžícími orchestry má v Děčíně své příznivce. Velmi se těšíme na letošní soutěžní přehlídku,“ řekl náměstek primátora Pavel Sinko. Ve Společenském domě Střelnice se v sobotu 16. června od 9 hodin odehraje soutěž big bandů v kategorii nad 18 let. Představí se hudební tělesa z České republiky, Slovinska, Německa, Maďarska nebo Slovenska. Vstup je zdarma. Kromě Střelnice si posluchači budou moci kapely poslechnout i pod širým nebem od 13 do 18 hodin na Husově náměstí . Celý den bude v Děčíně zakončen slavnostním vyhodnocením soutěže a společenským večerem na Střelnici. 
 

Pořadateli 13. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu 2012 jsou Česká Kamenice se Svazem hudebníků ČR, spolupořadateli jsou pak města Děčín, Rumburk a Bad Schandau. Festival zahrnuje soutěž big bandů do 18 let a nad 18 let bez omezení věkové hranice. Odborná porota vyhodnotí v každé kategorii nejlepší výkony orchestrů, které získají hodnotné ceny – hudební nástroje a další ceny. Ocenění získají také sólisté a interpreti, kteří podají mimořádné výkony. Nedílnou součástí MHF jsou doprovodné programy dechových orchestrů a mažoretkových skupin, včetně slavnostních průvodů městy a jednotlivých koncertních vystoupení v regionu severních Čech a v Německu. Mezinárodní hudební festival 2012 se uskuteční ve dnech 15.června – 17.června 2012. 
 

Výstavy – Synagoga

               – Magistrát

Zdroj: Magistrát města Děčín