Rubriky
Zprávy

Zámecké nádvoří začátkem června opět ožije

„Občané Děčína ještě ani nestačili vydechnout po městských slavnostech a už je tu další zajímavá kulturní akce, kterou by byla škoda nechat si ujít.“ Usmívá se vedoucí Dobrovolnického centra Slunečnice, o.s. Kateřina Minden. Festival spojených světů Kramle pořádá Slunečnice, o.s. již tradičně na podporu lidí s mentálním postižením. Kramle ovládne 9. června prostory nádvoří děčínského zámku a Růžové zahrady, kde je připravena divadelní scéna. „Můžeme se těšit na umělce s postižením i bez něj a máme letos i překvapení“, říká Minden. Letos poprvé přesáhla Kramle hranice naší republiky a v rámci přeshraničního projektu „Žijeme u stejné řeky“ přijedou zahrát i kapely z Německa, například Paradiso nebo Ein Gramm Glück. Z domácí hudební nabídky jsou to například kapely Vltava, Čokovoko a Květy, na své si přijdou milovníci improvizace a humoru v podání divadla Demago, nebo Orangutálního dividla. A co je letos příjemnou změnou oproti komerčním festivalům? Kramle je pro všechny zadarmo. To umožnil kromě města Děčín také Euroregion Labe/Elbe, který celý přeshraniční projekt včetně Kramle finančně podporuje.

„Oproti mnoha jiným festivalům je předností Kramle její komorní rozměr. Cílem je, aby lidem s postižením na festivalu bylo dobře a aby se neztráceli v davech“ říká Minden. Také muzikanti a další účinkující si pochvalují domácí prostředí a blízký kontakt s publikem.

Festival se v průběhu let stal tradiční kulturní akcí, je přehlídkou nejrůznějších hudebních žánrů, divadelních vystoupení, studentských filmů a zájmových dílen

Více na: http://kramle.webnode.cz