Rubriky
Dětem Zprávy

Děčínská zoo bude již tento pátek patřit handicapovaným dětem

Už tento pátek bude děčínská zoologická zahrada opět po roce patřit handicapovaným a chronicky nemocným. Koná se tu totiž již 9. ročník mezinárodní akce, ke které se každoročně připojuje více než dvě stě zoologických zahrad po celém světě, Noc snů. „Je to večer plný nevšedních zážitků a splněných přání, kdy chceme handicapovaným zprostředkovat zážitky, které by možná v běžném životě kvůli svému postižení či nemoci neměli možnost prožít. Připravujeme pro ně nezapomenutelný program. Letos se mohou těšit na dobrou hudbu, divadlo, malování na obličej, zvířátka k hlazení, zumbu, představí se musher Martin Škoda se svými závodními psy, uvidí světelnou show, ukázky karate, dostanou se do zákulisí zoo a vyzkouší si i mnoho dalšího,“ vyjmenovala mluvčí zoo Alena Houšková.

Myšlenka uspořádat Noc snů vznikla v roce 1996 v Zoo Rotterdam, která uspořádala večer pro dětské onkologické pacienty tamní nemocnice. Myšlenka se poté rychle rozšířila do celého světa a o osm let později se k ní jako první česká zoologická zahrada připojila i děčínská zoo. Postupně jí v České republice začalo realizovat dalších šest zahrad. V letošním roce se bude Noc snů konat na 243 místech ve 37 zemí světa. Většina organizátorů pro tuto významnou akci zvolila první červnový pátek.

„Noc snů začíná v pátek 1. června v 18.00 hodin. Protože jde o akci pouze pro zvané, brána zahrady se pro běžné návštěvníky v tento den uzavře o něco dříve. Vstupenky bude možné si zakoupit do 16.00 hodin, o hodinu později, tedy v 17.00 hodin pak skončí možnost prohlídky. Velmi děkujeme za pochopení,“ doplnila Houšková.

Noc snů každoročně podporuje velké množství sponzorů a podílí se na ní mnoho dobrovolníků. Díky jejich pomoci může zoo zaplatit například kapelu, divadlo nebo připravit občerstvení. Zoo jim za jejich pomoc velmi děkuje!

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.