Rubriky
Sport Zprávy

Ve třetím utkání Klášterec deklasoval Děčín

HC Klášterec nad Ohří vs HC Děčín – 10:1 (2:1, 5:0, 3:0)
Opět po dvaceti čtyřech vteřinách Klášterec vedl. Do vedení jej dostal Petr Freiberg technickou střelou z kruhů po přihrávce od Jakuba Mužíka. Už po padesáti devíti vteřinách si Klášterec zahrál přesilovou hru. Tu však ale nedokázal využít ve svůj prospěch. Ve 4 minutě si počkal vedle Lavingerovy branky Roman Pražák, kde dostal přesnou přihrávku od Martina Kalinoviče a zvyšoval tak na 2:0. V 11. minutě se nejlépe zorientoval před Damaškem Tomáš Vávra, když dorážel Rudovského střelu. V rvní třetině se Klášterec od desáté minuty bránil co to dalo. Musel čelit několika přesilovkám po vyloučeních Mužíka a Řezníčka. Klášterec se však dokázal ubránit a tak se do šaten odcházelo za stavu 2:1.

Klášterec musel v úvodu druhé třetiny čelit dvojnásobné přesile. Klášterec se této přesily nezalekl a úspěšně ji ubránil. Ve 21. minutě Ladislav Řezníček vypálil od modré čáry tvrdou střelu, kterou před Lavingerem tečoval Tomáš Polanský. O dvacet jedna vteřin později na 4:1 zvyšoval Ondřej Mašek šikovnou střelou pod horní tyč, asistence Martin Kalinovič. Tato branka vyhnala Lavingera ven z branky a na jeho místo nastoupil Aleš Zámostný. Ve 30. minutě Klášterec využil přesilovou hru a odskočil tak o 4 branky. Výhodu využili Jakub Mužík, Petr Freiberg a Tomáš Polanský. Tato trojice si s děčínskou obranou pohrála jako kočka s myší. Ve 32. minutě Klášterec využil další přesilovou hru. Jakub Hofmeister dorazil do branky Hrabákovu střelu, na kterou mu přihrál Jiří Dostál. Ve 34. minutě si Klášterec zahrál dvojnásobnou přesilovou hru. Tu nedokázal využít a musel tak dále dobývat branku Děčína proti plnému počtu. Na 7:1 zvyšoval ve 37. minutě Petr Freiberg skvělou parádičkou po skvělém úniku, do kterého jej poslal vynikající přihrávkou Jakub Mužík.

Ve 46. minutě poslal ve středním pásmu Petr Miklovič šikovnou přihrávku Janu Tomanovi a ten si prokličkoval obranou jako mezi kužely. V 52. minutě si se Zámostným pohráli Petr Freiberg, Libor Řepík a Jiří Bečvář. Freiberg už jen skóroval do prázdné branky a završil tím tak svůj hattrick. V 56. minutě vstřelil desátou branku Klášterce Jiří Bečvář po přihrávce od Jiřího Dostála a Jakuba Loučky.

Daniel Pala
Zdroj: HC Děčín