Rubriky
Sport Zprávy

Děčín dnes na domácím ledě a před početným publikem může srovnat stav série

Ve čtvrtek 15. 3 .2012 přivítají hokejisté Děčína na svém ledě v rámci čtvrtého zápasu finálové série play off, Klášterec nad Ohří. Zatím se vše vyvíjí tak, že každé mužstvo před svými diváky zatím uspělo. Klášterečtí sice porazili v úterý Děčín vysoko 10:1, ale v play off takový výsledek v podstatě nic neznamená, protože další utkání začíná opět od nuly. Navíc trenér Chládek v průběhu zápasu šetřil klíčové hráče včetně brankáře Lavingera, aby na čtvrteční zápas byli patřičně připraveni.

Hosté mají sice první mečbol, jenomže ten poslední krok, jak všichni dobře víme, bývá vždy nejtěžší. Navíc domácí tým má tu výhodu, že ho ke srovnání stavu požene početné publikum, které je jeho šestým hráčem. V posledním utkání přišlo 2685 platících diváků a dnes se dá očekávat, že návštěva může být i vyšší.

Nejlepším střelcem finálové série na domácí straně je Tomáš Vávra, který vsítil tomuto celku 5 branek, z toho v prvním vzájemném utkání zaznamenal dokonce hattrick a v důležitém nedělním zápase dal vítěznou branku. Na straně Klášterce je výrazně vidět Roman Pražák, jenž děčínsku branku zatížil rovněž pěti přesnými zásahy. Dalo by se tedy říci, že ve čtvrtém utkání půjde o tzv. miniduel těchto dvou hráčů.

Je třeba také vyzdvihnout děčínské publikum, které podle slov hráčů Děčína je k takovým výkonům a úspěchům doslova žene. Hráči tuto skutečnost vnímají a každý zápas si užívají. Sezóna je totiž už nyní tou nejúspěšnější v celé historii děčínského hokeje. Postup do baráže o první ligu by tedy byl tou sladkou třešničkou na dortu.

Zajímavostí je také skutečnost, že během posledního týdne byl zaznamenán přístup na stránky HC Děčín v počtu 11297 přístupů. Zájem diváka tedy stoupl nejen v hledišti, ale také na webových stránkách.

Utkání na děčínském zimním stadionu začíná ve čtvrtek 15.3.2012 v 18:00 hodin. Přijďte povzbudit děčínské hráče a pomožte jim svými hlasivkami vyrovnat stav série. Pro ty, kteří se do hlediště nedostanou, je opět připraven online přenos, který můžete sledovat tradičně na stránkách www.onlajny.com.

Sestava HC Děčín z posledního utkání:
Lavinger (Zámostný); Sádovský, Stezka, Bulva, Drahorád, Saska, Molnár, Filipovský, Oliverius, Zika, Vávra, Baránek, Rudovský, Hříbal, Myšík, Drnec, Řídel, Böhm, Šnajdr

Vendula Zdražilová, HC Děčín