Rubriky
Sport Zprávy

První krok pro Milevsko

Hned v úvodu mělo Milevsko velkou příležitost ke skórování. Po minutě hry zůstal u levého mantinelu na hranici útočného pásma zapomenutý Jakub Hamerle, který poslal puk na protější kruh, kde Jiří Müller netrefil horní roh branky. Hra byla od začátku vyrovnaná a přes důsledné obrany se hráči obou týmů jen těžko prosazovali do blízkosti branky. Většinu zákroků si oba gólmani v úvodu připsali po střelách ze střední vzdálenosti. V 7. minutě mělo Milevsko první přesilovku, kdy Milan Kořánek tečoval ránu Pavla Procházky od modré a hostující gólman Lavinger jen s obtížemi vyrazil. V 9. minutě se Milevsko dostalo do přečíslení 2 na 1, Jiří Heřmánek volil přímé zakončení a z levého kruhu trefil vzdálenější tyč. Za minutu najížděl ze stejné strany na branku Jan Sýbek a Lavinger vyrazil jeho střelu nad branku. V 11. minutě zachytil hostující rozehrávku Filip Kolomý, dal puk k tyči, odkud jej Jiří Müller předal za kruhy Tomáši Hájkovi, jehož střelu z první gólman Děčína zastavil. Hned po následném buly šlo Milevsko do vedení. Tomáš Hájek na vhazování obelstil svůj protějšek, poslal puk před branku, kde Jiří Fořt prostřelil brankaře. Děčínu se sice brzo poté podařilo dostat puk do branky, ale stalo se tak až po hvizdu rozhodčího, který odpískal postavení útočícího hráče v brankovišti. Hostující celek pak měl také početní výhodu. V té nejprve Vávra z mezikruží minul. Pak však nahazoval od modré Drahorád a puk se zastavil přes clonící hráče až v milevské brance. Bylo vyrovnáno. V 17. minutě si najel mezi kruhy Stezka, Lukáš Knap v milevské brance lapačkou střelu vyrazil. V poslední minutě zahajovací třetiny pronikl po pravé straně Tomáš Hájek, před brankou našel Jiřího Heřmánka, ale ten zblízka puk za Lavingera neprotlačil.

Na začátku prostřední třetiny stálo při domácích štěstí, když Oliverius po půlminutě střelou zpoza obránce zasáhl horní tyč. Pak už začalo úřadovat Milevsko a v rychlém sledu nasázelo Děčínu tři góly. Nejprve ještě Lavinger pokryl nájezd Jiřího Heřmánka zleva i následnou dorážku Jakuba Hamerleho. Pak se však ze souboje v rohu vymanil Ivo Novák, u tyčky ještě brankaře nepřekonal, ale dorážející Jiří Fořt už puk do branky dostal. V 26. minutě poslal Alexandr Božilov přihrávkou o mantinel do úniku po levé straně Jiřího Heřmánka, který tentokrát Lavingera prostřelil. Neuběhly ani dvě minuty a už se Milevsko znovu radovalo. Přečíslení nevyužil Marcel Dvořák, ale po křížném pasu Josefa Urbance se puk dostal k Jakubovi Hamerlemu, jenž u protější tyčky uviděl zapomenutého Jana Sýbka, který si puk potáhl do výhodnější střelecké pozice a překonal Lavingera. Děčín si po čtvrtém gólu vzal oddechový čas. Milevský nápor sice zastavil, ale šancí na snížení ztráty moc neměl. Milevsko si hlavně hlídalo náskok a tak si diváci příliš vzruchu neužili. Ten přinesla až 37. minuta. Napřed Jiří Müller přihrávkou od mantinelu uvolnil na kruhu Jakuba Hamerleho, který se snažil ještě celou akci vyšperkovat bekhendovou kličkou, ale Lavinger jeho úmysl vystihl. Na druhém konci se podařilo Děčínu zkorigovat, když od modré vystřelil Stezka a po nechtěné teči milevských obránců skončil puk v brance. Gól byl připsán Rudovskému. Milevsko mohlo zvýšit ke konci třetiny, kdy Jakub Hamerle svůj efektní průnik po levé straně zakončil přihrávkou před branku Jiřímu Müllerovi, který však ze vzduchu branku minul.

V závěrečném dějství měl Děčín mírnou převahu, ale Milevsko nepřipustilo žádné zdramatizování. V 44. minutě vyjel z rohu Vávra, střílel z kruhu, Lukáš Knap chytil. V 46. minutě získal u mantinelu kotouč Jiří Heřmánek, mezi kruhy našel Jiřího Fořta, který byl nucen střílet z otočky a branku netrefil. V 48. minutě pálil po buly Stezka a u tyčky neúspěšně dorážel Oliverius. Z protiakce se Milevsko dostalo do přečíslení 3 na 1. Jakub Hamerle předal puk za sebe na kruhy, kde Filip Kolomý na místo střely volil ještě přihrávku, k tyči Jiřímu Müllerovi, který však z těžkého úhlu už neměl šanci brankaře překonat. Pak zastavil děčínskou rozehrávku Jiří Fořt, ale zpoza kruhů Lavingera nepřekvapil. Milan Kořánek při další akci servíroval od zadního mantinelu, Josef Urbanec branku netrefil. V poslední desetitunovce si oba týmy zahrály v početní výhodě. V obou případech však přesilovky přinesly hlavně nebezpečné střely od modré. Za Děčín se tak prezentoval Stezka, za Milevsko Michal Klíma. Hosté se připravili možnost i v oslabení, kdy komplikované milevské rozehrávky využil Rudovský, ale z mezikruží Lukáše Knapa neprostřelil. V čase 58:41 Děčín odvolal brankaře a pokusil se ještě něco s výsledkem udělat. Jediné nebezpečí však znamenala dorážka Rudovského z bezprostřední blízkosti. Milevsko se sice muselo bránit soupeřovu tlaku, ale včas jeho střelecké pokusy zablokovalo a mohlo se radovat z úvodní výhry.
Důležitý první krok na začátku série udělalo Milevsko. Utkání bylo poměrně vyrovnané. Milevsko však přeci jen bylo střelecky aktivnější, dokázalo si vytvořit více příležitostí a také jich více proměnilo. Série se nyní přesouvá na led Děčína, kde se v pondělí 20. 2. uskuteční druhé utkání.

Důležitý první krok na začátku série udělalo Milevsko. Utkání bylo poměrně vyrovnané. Milevsko však přeci jen bylo střelecky aktivnější, dokázalo si vytvořit více příležitostí a také jich více proměnilo. Série se nyní přesouvá na led Děčína, kde se v pondělí 20. 2. uskuteční druhé utkání.

Radek Kolín, HC Milevsko
Zdroj/foto: HC Děčín