Rubriky
Dětem Turisti Zprávy

Když prší aneb za tajemstvím i Arabelou na Šluknovsko

Nadcházející víkendové dny mají být ve znamení sice teplého ale deštivého počasí. Proto vás raději ušetřím vycházek do rozbahněné přírody a tentokrát se vrhneme do světa kultury, výstav a zábavy pod střechou.
 
Rumburskou Loretu nemusím vám příznivcům památek Českého Švýcarska příliš představovat. Je to klenot sakrální architektury, který nemá na sever od Prahy obdoby. Zveme vás tedy na prohlídku samotného církevního stánku s výkladem průvodkyně a navíc můžete v přilehlých ambitech Křížové chodby shlédnout výstavu fotografií Českosaské Švýcarsko – krajina tajemství. Více než dvě desítky velkoformátových snímků Zdeňka Patzelta přibližují podmanivou krajinu Českého a Saského Švýcarska. Na fotografiích jsou zachycena tajemství ranních a večerních proměn světla i nálad ročních období. Inspiraci autor nalezl mimo jiné v dílech německých romantických malířů. Barevné  snímky jsou k vidění od úterý do soboty, mezi 9.00 až 16.00 h. Vstupné je 30 a 15 Kč. Výstava potrvá do 28. 3. 2012.
 
 
 
Pro ty, kteří potřebují zabavit především své nezletilé ratolesti a zároveň prožili jako děti éru 80. let minulého století, je tu pozvánka na zámek do Šluknova a to na výstavu kostýmů a rekvizit z pohádkového seriálu Arabela. Navštívíte-li tuto ojedinělou výstavu, ocitnete se mezi originály kostýmů královské rodiny, čarodějů I. i II. kategorie a dalších pohádkových postav. A nejen to, k vidění jsou rovněž pohádkové rekvizity – kouzelný prsten, křišťálová koule, cestovní plášť aj.Výstava s názvem ARABELA se koná od 1. března do 26. dubna 2012. Slavnostní vernisáž se koná 29.02.2012, v 17:00 hodin v prostorách Šluknovského zámku. Vstupné dospělí 50 Kč, děti 30 Kč, školní kolektivy 15 Kč.
 

Zdroj: Dana Štefáčková, České Švýcarsko, o.p.s.