Rubriky
Sport Zprávy

Děčín veze z Řisut tři body

Základní část druhé ligy pomalu finišuje a již se blíží, zejména pro fanoušky atraktivní část soutěže, a to play off. Hráči Děčína v posledních dvou utkáních plně bodovali a do Slaného, kde hrají svá utkání Řisuty, zajížděli s myšlenkou navázat na předchozí úspěchy. Nečekala je ale lehká cesta, neboť tento celek je takřka od začátku sezóny na druhém místě tabulky.

Jenže utkání bylo od začátku velmi vyrovnané. Ani jednomu týmu se v první třetině nepodařilo skórovat. Brankáři obou celků své kolegy drželi a puk za svá záda nepustili. Po první třetině tak na ukazateli skóre svítilo 0:0.

Druhá třetina už byla na branky bohatější. A to zejména ze strany Děčína, který v ní vsítil tři branky a dostal se na tříbodový náskok. Nejprve ve 25. minutě zavelel kapitán týmu Filipovský a poslal hosty do vedení – 0:1. Takřka v polovině utkání zvýšil skóre na straně svého celku Rudovský – 0:2 a vypadalo to, že Děčínští i tentokráte budou na ledě soupeře úspěšní. Ve 38. minutě už to bylo 0:3. To nová akvizice v týmu Děčína se dokázala prosadit. Růžek ve spolupráci s kolegy v útoku prostřelil brankáře domácích a dal tak velkou naději na výhru v tomto zápase.

Kdo z domácích fanoušků očekával, že ve třetí třetině jejich hráči alespoň zdramatizují utkání, mýlil se. Definitivní zásah hned v začátku třetí třetiny dal znovu Filipovský a stav 0:4 už by se Řisutům jen těžko otáčel. Hosté si své vedení dokonale pohlídali a svým protivníkům povolili jedinou branku, kterou v 59. minutě vsítil Kraus a uzavřel tak skóre středečního zápasu – 1:4.

Hokejisté Děčína tak po třetí za sebou plně bodovali a zásluhou těchto výher se vyhoupli na čtvrté místo druholigové tabulky. O víkendu je čeká další oříšek v podobě zápasu s lídrem soutěže, a to v Klášterci nad Ohří.

HC Řisuty – HC Děčín 1:4 (0:0;0:3;1:1)
Branky a nahrávky: 59. Kraus (Křepelka) – 25. Filipovský (Zika, Kaltenbock), 32. Rudovský (Vávra, Růžek), 38. Růžek (Rudovský, Vávra), 42. Filipovský (Oliverius)
Zdroj/foto: HC Děčín