Rubriky
Sport Zprávy

Děčín po skvělém výkonu srovnal stav série na 1:1

Druhý zápas série play off mezi Děčínem a Milevskem byl na programu v pondělí 20.2.2012 na ledě Děčína. Domácím se v Milevsku nepodařilo zvítězit a tak prohrávali 0:1 na zápasy. Jenže Děčín od prvních minut vzal otěže zápasu do svých rukou a takřka po celých 60 minut byl lepším týmem.

Děčín na hosty vlétl hned od úvodních minut. Nejprve pálil Filipovský, ten ale přestřelil. Ale v čase 1:16 byl ve vyložené jasné střelecké pozici faulován Rudovský a rozhodčí tak nemohl jinak, než nařídit trestné střílení. Rudovský se tak postavil ke středovému kruhu a pomalu se rozjel na branku hostí. Poté prudce vystřelil a puk prošel Knapovi mezi betony – 1:0. Vzápětí po buli vyslal další střelu Vávra a v hledišti bylo slyšet, jak zazvonila tyč hostující branky. Ve třetí minutě střílel z první Urbanec, ale Lavinger si s jeho projektilem poradil. V 10. minutě to bylo už 2:0. To Saska v přesilové hře propálil doslova vše, co mu stálo v cestě a dal tak svému týmu naději na úspěch v pondělním utkání. Poté v rozmezí tří minut zahrozili hosté. Nejprve se Hájek prodral do pásma Děčína, ale tam ho o puk připravila pozorná děčínská obrana. Poté to zkoušel Fořt, ale ani ten neuspěl. Do třetice si na Lavingerovi vylámal zuby Müller a domácí gólman tak stále držel nejen svůj tým, ale i čisté konto. V 17. minutě nechal Vávra vyniknout Knapa, který bravurním zákrokem jeho střelu zlikvidoval. V samotném závěru ještě tváří v tvář brankáři Děčína neuspěl Heřmánek, a tak se poprvé do kabin šlo za příznivějšího stavu pro domácí borce.

Na začátku druhého dějství pálil od modré Drahorád, ale jen do připravené náruče velmi dobře chytajícího Knapa. Ve 23. minutě se v blízkosti Lavingera ocitl Urbanec, prvně jmenovaný však puk vyrazil daleko před sebe a do bezpečí. O minutu později vyslal Kolomý prudkou střelu z úhlu na Lavingera, ale puk jen prosvištěl nad břevnem jeho branky. Ve 25. minutě Děčín vedl o tři branky. Filipovský netradičně pálil od modré čáry a puk po jeho ráně vymetl pavučiny v síti Knapa – 3:0. Ve 28. minutě zívala před hosty prázdná branka, jenže ve skrumáži před ní se nejlépe zorientoval Sádovský a puk poslal do bezpečí. Naopak poté ujel Rudovský a nebezpečně atakoval Knapa, jenže ten nad jeho úmyslem vyzrál a puk ukryl ve své náruči. V polovině zápasu Urbanec opět nebezpečně dotíral před Lavingerem, ale opět neúspěšně. Ve 36. minutě se hosté konečně dočkali. Urbanec v samostatném úniku dokázal dělovkou domácího brankáře prostřelit a pokazil mu tak čisté konto – 3:1. Jenže radost Milevských trvala pouhopouhých 12 vteřin. Ihned po buly totiž ujel nezmar Rudovský a z prostoru mezi kruhy se nemýlil – 4:1. Tímto zásahem vyhnal z branky jinak velmi dobře chytajícího Knapa a mezi tyče se tak postavil Pipek. Na konci druhé třetiny ještě hráli hosté přesilovou hru a snažili se o snížení stavu skóre. To se jim ale nepodařilo, a tak i podruhé šli domácí do kabin za dvoubrankového vedení.

V úvodu třetí třetiny byl vyloučen Rudovský a hostům se naskytla příležitost skórovat. V této přesilovce si vytvořili několik šancí, ale obrana Děčína v čele s Lavingerem byla opět proti. Milevsku se branku vstřelit nepodařilo. Ve 44. minutě zabránil Rudovskému vsítit hattrick Pipek, jenž ho vychytal pověstným semaforem. V 51. minutě to byl znovu Pipek, kdo zabránil další šanci Rudovského. Poté Hamerle střílel beckhendem a málem překvapil Lavingera. V 54. minutě ujel ve vlastním oslabení Urbanec, jenže jeho střela skončila v lapačce domácího brankáře. V 57. minutě doslova projel celým kluzištěm jako nůž máslem Baránek a v samostatném úniku zakončoval střelou po zemi. Pipek tak znovu zachránil svůj tým od definitivní pohromy a zaskvěl se skvělým zákrokem.  Hosté ale své zbraně neskládali, bylo na nich vidět, jak se snaží a chtějí ještě se zápasem něco udělat. Rozhodně svým výkonem ukázali, že jsou bojovníci a do posledních minut se nevzdávají. Jenže Děčín si své vedení v závěru už pohlídal a hosty už k ničemu nepustil. Připsal si tak první vítězství v sérii a srovnal na 1:1. Třetí zápas bude na programu ve středu 22.2.2012 opět v Milevsku.

HC Děčín – HC Milevsko 4:1 (2:0;2:1;0:0)
Branky a nahrávky: 2. Rudovský, 10. Saska (Racek), 25. Filipovský (Oliverius), 36. Rudovský (Kaltenböck, Drahorád) – 36. Urbanec

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Zámostný) – Sádovský, Stezka, Kaltenböck, Drahorád, Saska, Molnár, Místecký, Bulva – Filipovský, Oliverius, Zika, Adámek, Růžek, Rudovský, Vávra, Baránek, Racek, Myšík, Vacek, Böhm

Zdroj/foto: HC Děčín