Rubriky
Zprávy

Zpravodajství HZS Ústeckého kraje – Územní odbor Děčín

pálení kabelů
16.1. 3:04 Hasičská jednotka HZS PS Děčín vyjela k požáru nahlášenému v ulici Na pěšině v Děčíně – Bynově. Hasiči na místě zjistili, že se jedná o vypalování kabelů. Požár byl zlikvidován kbelíkem vody ve 3:22. Policie zadržela podezřelé osoby.

požár od komínu
15.1. 11:55 Hasičské jednotky HZS PS Děčín a SDH Hřensko vyjely k požáru komínu v obci Růžová. Hořely saze v komíně, který byl prasklý, a trámky ve zdi u komína. Hasiči hledali ohniska termokamerou. Zeď museli rozkopat a jednotlivá ohniska zlikvidovat vysokotlakým vodním proudem. Požár byl lokalizován v 13:54 a zlikvidován v 15:59. Škoda byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc Kč.

požár keřů na hřbitově
14.1. 16:34 Hasičská jednotka vyjela k požáru v Folknářské ulici v Děčíně – Folknářích. Hořel keř u vchodu hřbitova. Hasiči požár zlikvidovali v 16:53.

požár roubenky
13.1. 5:15 Hasičské jednotky HZS PS Děčín, SDH Horní Žleb, SDH Jílové u Děčína – Modrá, SDH Libouchec vyjely k požáru roubenky v Jílovém – Martiněvsi. Cestu k požáru komplikoval sníh. Dům byl požárem zasažen celý. Hasiči provedli průzkum, uvnitř nikoho nenašli. Bylo nasazeno několik vodních proudů. Požár byl lokalizován v 5:51 a zlikvidován v 12:12. Hasiči museli zajistit a shodit část střechy. Příčina a škoda se vyšetřují.

požár tlakové lahve s acetylenem
11.1. V 10:38 byl na linku tísňového volání oznámen požár tlakové lahve s acetylenem v bývalém areálu Kovo Čas v Oldřichovské ulici v Děčíně – Dolním Oldřichově. K požáru vyjely jednotky HZS PS Děčín a SDH Horní Žleb. Jednalo se o požár acetylenu unikajícího přes ventil tlakové lahve při svařování. Areál byl vyklizen. Hasiči prováděli ochlazování lahve proudem vody a měření teploty termokamerou. Jakmile teplota klesla pod 65 stupňů Celsia, byla lahev ponořena do vodní lázně a tam ponechána pod kontrolou 24 hodin. U zásahu byl i technik na tlakové lahve. Místo bylo předáno majiteli areálu.

otevření bytu
9.1. 20:13 Hasičská jednotka HZS PS Děčín otevřela na žádost Policie ČR byt v Žerotínově ulici v Děčíně. V bytě byl mrtvý člověk.

kouř ve stoupačkách
9.1. 16:43 Na linku tísňového volání byl oznámen zápach z instalační šachty v ulici Sídliště v Šluknově. K události vyjela hasičská jednotka HZS PS Šluknov. Na místě bylo zjištěno, že děti, které byly samy doma zapnuly troubu s plastovou mísou a ta zakouřila instalační šachtu. Místo a děti byly předány Policii ČR. Ta je předala matce, která se dostavila na místo události.

dopravní nehoda
9.1. 7:44 Hasičská jednotka HZS PS Chomutov vyjela k dopravní nehodě 4 osobních aut u Otvic. Při nehodě nikdo nebyl zraněn. Silnice byla namrzlá, na místo byl vyžádán sypač. Hasiči likvidovali vyteklé provozní kapaliny a uklízeli místo nehody. Místo události bylo předáno Policii ČR.

požár sazí v komíně
5.1. 17:15 Hasičská jednotka HZS PS Varnsdorf vyjela k požáru v obci Studánka. Jednalo se o požár sazí v komíně. Hasiči strhli hořící saze pomocí písku a požár zlikvidovali v 18:04.

požár přístřešku
5.1. 11:15 Hasičská jednotka sboru dobrovolných hasičů Kadaň vyjela k požáru v ulici Na Průtahu v Kadani. Hořel přístřešek na oploceném pozemku Správy železničních a dopravních cest (dříve České dráhy). Hasiči požár lokalizovali v 11:21 a zlikvidovali v 11:31.

požár maringotky
4.1. 23:46 Hasičské jednotky HZS PS Děčín a SDH Horní Žleb vyjely k požáru maringotky v Děčíně – Maxičkách. Maringotka byla požárem zasažena celá. Na místě nikdo nebyl. Hasiči požár lokalizovali v 0:12 a zlikvidovali v 0:49. Příčina požáru a škoda se vyšetřují.

požár v neobydleném domě
3.1. 22:53 Hasičské jednotky HZS PS Šluknov, HZS PS Varnsdorf, SDH Jiříkov a SDH Rumburk vyjely k požáru bývalé restaurace Mandava v Pražské ulici v Rumburku. Jednalo se o požár odpadu na ploše 2x2m. Hasiči požár lokalizovali v 23:11 a zlikvidovali v 23:26.

spadlý strom
3.1. 20:34 Dobrovolná jednotka Rumburk ořezala a odstranila asi 8m dlouhou borovici spadlou přes cestu ve Starých Křečanech okres Děčín.

dopravní nehoda
4.1. 10:55 Hasičská jednotka HZS PS Šluknov vyjela k dopravní nehodě tří osobních aut u Šluknova ve směru na Rožany, 200m za železničním přejezdem. Při nehodě byli tři lidé zraněni. Hasiči jim poskytli předlékařské ošetření. A po té byli dvěma sanitkami převezeni do nemocnice. Podle hlášení z místa nehody se jednalo o vozidla cizích státní příslušníků. Silnice byla uzavřena.

požár zahradních chatek
2.1. 18:58 Hasičské jednotky HZS PS Děčín a SDH Boletice nad Labem vyjely k nahlášenému požáru na hřišti v Boleticích nad Labem. Hořely tři chatky zahrádkové kolonii. Dvě chatky byly požárem zasaženy zcela, třetí částečně. Oheň zasáhl i 2 stromy. Hasiči požár zlikvidovali ve 20:44. Příčina požáru se vyšetřuje. Škoda byla předběžně odhadnuta na 200 tisíc Kč.

požár
22.12. 0:15 Hasičská jednotka HZS PS Varnsdorf vyjela k požáru zahradní chatky v ulici Novoměstské ve Varnsdorfu. Chatka o rozměrech základny 5x4m byla požárem zasažena celá. Hasiči požár lokalizovali v 0:38 a zlikvidovali v 1:06.

požár v bytě
21.12. 19:00 Hasičské jednotky HZS PS Varnsdorf a SDH Rumburk vyjely k požáru bytu v Střelecké ulici v Rumburku. Jednalo se o požár digestoře, který se rozšířil na kuchyňskou linku. Linka byla rozebrána a vynesena. Hasiči požár zlikvidovali v 19:19.

požár komínu
21.12. 11:48 Hasičské jednotky HZS PS Šluknov, SDH Velký Šenov, SDH Dolní Poustevna, vyjely k požáru domku v Lesní ulici v Dolní Poustevně. Místo bylo obtížně přístupné pro techniku. Jednalo se o přízemní budovu s rovnou střechou, která měla závadu na komínu. Hasiči rozebrali komín. Požár byl zlikvidován v 13:06.

požár osobního auta
19.12. 7:42 Hasičská jednotka HZS PS Most vyjela k požáru osobního auta ulici Čs. mádeže v Mostě. Hořelo v motorovém prostoru a podběhu Škody Octavia. Hašení komplikovalo, že nešla otevřít kapota. Požár byl lokalizován v 7:50 a zlikvidován v 8:06. Pravděpodobná příčina: technická závada.

požár nákladního auta
19.12. 3:40 Na linku tísňového volání byl oznámen požár nákladního auta Tatry – sypače v Šluknově – Kundraticích. K požáru vyjela jednotka HZS PS Šluknov. Požár zasáhl celou kabinu a částečně i nástavbu auta. Hasiči jej lokalizovali v 4:02 a zlikvidovali v 4:54. Silnice na Křečany byla uzavřena.

požár střechy domu
17.12. 16:10 Hasičské jednotky HZS PS Děčín, HZS PS Česká Kamenice, SDH Benešov nad Ploučnicí, SDH Verneřice a SDH Žandov vyjely k požáru domu ve Valkeřicích. Hořela střecha v okolí komína. Hasiči požár lokalizovali v 16:50. Rozebírali střechu v okolí komína. Požár byl zlikvidován v 18:56.

dopravní nehoda
17.12. 11:07 Hasičské jednotky HZS PS Děčín a SDH Jílové u Děčína – Modrá vyjely k dopravní nehodě osobního auta v Tepliceké ulici v Jílovém – Martiněvsi. Auto sjelo do potoka. Hasiči je vyprostili pomocí automobilního jeřábu. Únik oleje byl jen drobný.