Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 1.1.2012 v 1.45 hod. byla hlídka MP vyslána do restaurace v DC4, kde oznámil občan čtyři osoby, které provokují ostatní hosty. Na místo byly vyslány hlídky MP, které zjistily, že provokujícím hostem je devětatřicetiletý muž z Děčína. V době příchodu hlídky byl muž v klidu, obsluha proto žádný úkon vůči němu nežádala. Krátce poté, co hlídky MP provozovnu opustily, vyběhla obsluha s tím, že dotyčný host napadl jiného muže. Hlídka za použití donucovacích prostředků rvačce zabránila a agresivnímu muži přiložila pouta. Zadržený byl následně předveden na PČR ke zjištění totožnosti, kde byl ponechán k dalším úkonům.

Dne 31.12.2011 v 18.50 hod. oznámil občan, že v pivnici v DC4 se nachází žena, která napadá hosty. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že dvaačtyřicetiletá žena verbálně napadala ostatní hosty. Hlídka dotyčnou z pivnice vykázala.

Dne 30.12.2011 ve 22.00 hod. oznámil občan napadení v DC9. Jako útočníky označil dva muže, kteří odešli směrem k areálu Dukla. Hlídkou MP byli podezřelí zadrženi v blízkém baru. Jednalo se o pětadvacetiletého a sedmnáctiletého muže z Děčína. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení události převzala.

Dne 30.12.2011 v 01.30 hod. spatřila hlídka MP podezřelou osobu sedící ve vozidle v DC1. Jednalo se o muže, který měl na klíně papír a na něm byl vysypaný bílý prášek. Muž v ruce držel malý sáček, který také obsahoval prášek stejné barvy. Když spatřil hlídku MP, ve vozidle se uzamkl, papír s bílým práškem vysypal na podlahu vozidla a sáček s práškem hodil pod sedadlo. Po opakované výzvě hlídky dotyčný vystoupil, jednalo se o čtyřiatřicetiletého muže z Děčína. Muž nejprve tvrdil, že prášek je obyčejná soda, po chvíli ale uvedl, je to jen pro jeho potřebu a opakovaně žádal, aby nebyla přivolána Policie ČR.  Vzhledem k podezření ze spáchání trestného činu byla hlídka PČR na místo přivolána a událost si převzala k dořešení.

Dne 29.12.2011 ve 22.20 hod. zastavila hlídka MP v DC7 vozidlo Škoda Forman, přičemž důvodem k zastavení byla nejistá jízda řidiče. Za volantem seděl šestatřicetiletý muž z Arnoltic na Děčínsku. Ten se na místě podrobil orientační dechové zkoušce, při které mu bylo naměřeno 0,95 promile alkoholu v dechu. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Zdroj: MP Děčín