Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Vozíky pocházely z krádeží
Z trestného činu podílnictví se v těchto dnech zodpovídá sedmačtyřicetiletý muž z Rumburku. Při nedávné domovní prohlídce v souvislosti s drogovou problematikou, kterou u něj provedli místní kriminalisté, zajistili dva přívěsné vozíky v hodnotě kolem dvaceti tisíc korun, které byly v minulosti odcizeny na různých místech. Jeden měl dokonce viditelně odstraněné identifikátory a přiděleny registrační značky, které nejsou vůbec určeny na přívěs. Obvinění si výtečník vyslechl včera. Hrozí mu až dvouleté vězení.

Samozvaní dřevorubci
Trestní stíhání pro krádež a poškození cizí věci zahájili rumburští kriminalisté proti pěti chlapíkům. V minulém období totiž ve šluknovském lese pokáceli několik vzrostlých smrků, které pak rozřezali na špalky a naložili na automobil. Nejspíše chtěli dříví zpeněžit. Škodu natropili za necelých šest tisíc korun. Strážci zákona ale k jejich nelibosti případ vyřešili a čtyři z lesní partičky si již usnesení převzali. Na posledního člena teprve čeká. Samozvaným dřevorubcům hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.

Zase ty kamery
Dvě bezpečnostní kamery v předběžné hodnotě kolem pětadvaceti tisíc korun odcizil přes svátky neznámý lapka z budovy jedné děčínské firmy. Na případu budou pracovat policisté z obvodního oddělení, a jestliže se jim pachatele podaří lapit, bude se zodpovídat z přečinu krádeže.

Barevné kovy táhnou
Barevných kovů se zachtělo neznámému pobertovi. V Boleticích u Děčína prostříhal díru do plotu areálu jedné firmy a už se nacházel v místě elektrické rozvodny. Odtud odcizil dvě stě kilo měděného a hliníkového vinutí k transformátoru v hodnotě přibližně čtrnáct tisíc korun. Na případu pracují policisté z železničního oddělení.

Nadělil si naftu
Dárek k Vánocům si na cizí úkor pořídil o víkendu neznámý lapka. Vnikl do objektu bývalé firmy, kde po překonání uzamykatelného víčka od nádrže odčerpal ze zde zaparkovaného tahače dosud nezjištěné množství motorové nafty. Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení. V případě dopadení by pachateli mohlo za krádež vloupáním hrozit až dvouleté vězení.

Ani na přechodu nebývá vždy bezpečno
Vánoce zřejmě pokazil dvěma lidem z Děčína šestačtyřicetiletý muž. Několik dní před štědrým dnem je oba srazil přímo na přechodu pro chodce, díky čemuž museli být s různými zraněními odvezeni do nemocnice. V jednom případě došlo i na hospitalizaci. Příčinou střetu mělo být nepřizpůsobení vozidla stavu vozovky a charakteru jejího profilu v místě kolize. Ani řidič díky své neohleduplnosti neprožil svátky v klidu. Od děčínských kriminalistů si v pátek vyslechl obvinění z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Za to mu soudce může dle trestního zákoníku udělit trest až čtyřletým odnětím svobody.

Když zákaz, tak zákaz
Zákaz řízení motorových vozidel evidentně nic neříká třiatřicetiletému muži z Varnsdorfu. Jinak by neusedl za volant, a nenechal se den před Vánoci odhalit při kontrole v místě svého bydliště zdejšími policisty z hlídkové služby. Jako dárek si ze služebny odnesl podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí, se kterým je nerozlučně spjata hrozba až tříletého vězení.

Ani se neohřál a jel
Do rodinného domu v Rumburku se koncem minulého týdne vloupal pětadvacetiletý cizinec. Po žebříku, který si přistavil, vylezl na terasu, rozbil okno, a už byl uvnitř. Zde se seznámil s majitelem domu a poté odjel v doprovodu policistů na zdejší služebnu. Tam se dověděl, že je ve zkráceném přípravném řízení podezřelý z porušování domovní svobody. Získal tak možnost ubytovat se v nápravném zařízení na dobu až tří let.

por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín