Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 18. 12. 2011 v 05.10 hod. v DC4 v ulici Podmokelská zaznamenala obsluha kamerového systému MP vrávorajícího muže, který na parkovišti proti kinu Sněžník nasedl na místo řidiče do vozidla značky VW Passat. Do vozidla nastoupily i další osoby. Řidič se rozjel a přes ul. Hankova, Uhelná a Poštovní jel směrem na Nový most, kde jej zastavila na místo vyslaná hlídka MP. U řidiče, čtyřiadvacetiletého muže z Děčína, byla provedena orientační dechová zkouška, která byla pozitivní. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení události převzala.

Dne 17.12.2011 ve 23.50 hod. v DC1 v ulice Fügnerova spatřila hlídka MP  několik mladíků, kteří lomcovali s ukotvenou železnou tyčí, na které jsou instalovány informační ukazatele. Mladíci následně tyč i s ukazateli vyvrátili. Hlídka dotyčné zadržela a zjistila jejich totožnost. Jednalo se o mladíky ve věku šestnáct až devatenáct let. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení události převzala.

Dne 17.12.2011 v 16.30 hod. si hlídka MP všimla v ul. Teplická v DC4 rozbitého zrcadla pro silniční dopravu, u kterého stál muž, který hlídce MP uvedl, že před chvílí přiběhl na místo nějaký bláznivý mladík a začal s tímto zrcadlem lomcovat tak dlouho až se vysypalo na zem, poté utekl  do restaurace. Hlídka MP zjistila, že pachatelem je strážníkům dobře známý šestatřicetiletý muž z Jílového, který trpí psychickou poruchou. Událost si k dořešení převzala hlídka Policie ČR.

Dne 16.12.2011 ve 13:15 hod. si hlídka MP všimla v DC 1 v ul. Fügnerova strážníkům dobře známého pětapadesátiletého muže, který nesl na rameni cca čtyřmetrovou ocelovou pozinkovanou trubku. Trubka měla na obou koncích čerstvé řezy a muž měl špinavé dlaně od železných pilin a odřené zápěstí. Vzhledem k uvedenému a vzhledem k faktu, že dotyčný je strážníkům znám tím, že krade vše, co lze zpeněžit, byla na místo přivolána hlídka PČR, která si celou záležitost na místě převzala.                                                                         

 

Dne 15.12.2011 v 1.50 hod. spatřila obsluha kamerového systému MP v DC4 muže, který před sebou tlačí a  poponáší popelnici od křižovatky s ulicí Prokopa Holého směrem na Mírové náměstí. Hlídkou MP bylo zjištěno, že se jedná o jednatřicetiletého muže z Děčína. Přestupek řešila hlídka na místě uložením blokové pokuty. Popelnici dotyčný vrátil na místo, odkud ji odnesl.

Dne 14.12.2011 v 8.15 hod. zadržela hlídka MP v DC1 muže, který u kolejiště Východního nádraží odcizil železnou podkladnici o váze cca 7 kg. Jednalo se o strážníkům dobře známého pětapadesátiletého muže z Děčína. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení převzala.

Dne 11.12.2011 v 02.00 hod. oznámil občan, že u obchodního domu v DC4 rozbily dvě osoby oplocení s vánočními stromky a odnášejí si je směrem na DC6. Na místo byla okamžitě vyslána hlídka MP, která osoby odpovídající popisu zadržela. Jednalo se o dva šestnáctileté mladíky z Děčína. Dotyční se přiznali poškození oplocené ohrady a odcizení vánočních stromků. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Dne 10.12.2011 v 19.50 hod. oznámila žena z DC3, že jí a její matku napadá jejich spolubydlící. Na místo byla okamžitě vyslána hlídka MP, která zjistila, že čtyřicetiletý muž z Děčína napadl o dvanáct let mladší spolubydlící i její třiapadesátiletou matku. Žena skončila po útoku v bezvědomí s krvácejícím zranění hlavy. Agresora hlídka MP zpacifikovala a zraněné poskytla první pomoc. Operační službou MP byla na místo okamžitě přivolána záchranná služba a Policie ČR, která si událost převzala k dořešení. Zraněnou odvezla záchranka na ošetření do nemocnice.

Dne 10.12.2011 v 16.00 hod. oznámil občan, že na jeho zahradě v DC32 zaparkoval svůj karavan, ve kterém objevil spícího bezdomovce, kterého zadržel. Hlídka MP na místě zjistila, že karavan má rozbité okno a uvnitř se nacházel osmadvacetiletý muž z Ústí nad Labem. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si celou věc na místě převzala k dalšímu šetření.

Dne 10.12.2011 v 11.33 hod. oznámili zaměstnanci obchodního domu v DC5, že zadrželi muže, který se zadarmo v supermarketu najedl a ještě si nastrkal nějaké věci do kapes. Hlídka MP na místě kontaktovala muže, který odcizil zboží v hodnotě několika desítek korun. Vzhledem k tomu, že dotyčný nemohl prokázat svoji totožnost, byl hlídkou MP předveden na PČR, kde bylo zjištěno, že se jedná o devětadvacetiletého muže ze Šluknova. Přestupek s ním hlídka vyřešila uložením blokové pokuty.

Dne 10.12.2011 v 01.45 hod. spatřila hlídka MP v parku v DC4 muže, který skákal v parku na keř ve snaze ho poškodit. Jednalo se o třicetiletého muže z Děčína. Po výzvě hlídky svého počínání zanechal. Hlídka mu za přestupek proti majetku uložila blokovou pokutu a z místa ho vykázala.

Zdroj: MP Děčín