Rubriky
Kultura Zprávy

Pozvánky ze zámku

Také o blížícím se adventním víkendu láká zámek v Děčíně na kulturní akce. V sobotu 10. prosince jsme v rámci odpoledních programů pro děti připravili loutkovou pohádku „Vánoční kouzlo“ v podání Divadýlka Kuba z Plzně. Ve veselém příběhu o kapříkovi a rybáři plném hříček a hravých nápadů vyjde nakonec najevo, že na Vánoce by nikdo neměl být sám.

Na třetí adventní neděli, zvanou Radostná, Vás zveme na tradiční zámecký trh. Kromě celé řady stánků s občerstvením a řemeslnými výrobky se můžete těšit také na bohatý doprovodný program, letos zaměřený na svět dětí. V průběhu celého dne se na hlavním nádvoří budou odehrávat adventní scénky v podání ZŠ Nativity, které by měly připomenout, proč vlastně Vánoce slavíme. O hudební kulisu se postarají dětské soubory ze ZUŠ v Děčíně, z Domu dětí na Letné, z Církve bratrské a skupina Yxes Joke ze ZŠ Na Stráni. Přijdete-li s dětmi, můžete se dále těšit na tradiční pečení vánočních perníčků a výtvarnou dílnu v badatelně Státního okresního archivu. Atmosféra starých Vánoc na Vás dýchne při oživených Vánočních prohlídkách nebo na výstavě historických hraček. Po celý den Vás budeme zvát do atraktivního prostředí Modrého sálu a Věžového kabinetu v západním křídle zámku na posezení s šálkem kávy a především na koláč či jinou sladkou dobrotu z kuchyní našich milých příznivkyň. Vybrané vstupné bude příspěvkem do sbírky určené na restaurování původního zámeckého mobiliáře. Celý den zůstane volně přístupná zámecká kaple sv. Jiří, kde si budete moci rozsvítit adventní svíčku. A nakonec je třeba zdůraznit, že po dlouhých letech z hlavního nádvoří konečně zmizí ohrady stavebního dvora, čímž se celý prostor vůbec poprvé otevře v plné své kráse.

Zámecký adventní trh se koná v neděli 11. prosince od 10 do 17 hodin. Od 18 hodin potom můžete v zámecké kapli sv. Jiří navštívit tradiční Adventní zpěvy z Taizé.

Na setkání s Vámi se těší
Zámek Děčín

www.zamekdecin.cz
www.facebook.com/zamekdecin