Rubriky
Sport Zprávy

Děčín s Řisuty bere bod

Hokejisté Děčína se v rámci 23. kola druhé hokejové ligy utkali na svém ledě s celkem Řisut. V zápase dlouho vedli, ale nakonec byl stav utkání po 60. odehraných minutách nerozhodný 5:5 a o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější hosté a připsali si tak druhý bod.

Děčín do utkání vlétl jako uragán a už ve druhé minutě otevřel skóre zápasu. Drahorád dorazil do branky hostí svoji vlastní střelu a rozradosnil tak poprvé své spoluhráče – 1:0. A vzápětí měli domácí další šanci, Zika svojí střelu ale mířil vysoko nad ochrannou síť. Hokejisté Děčína byli aktivnější a neustále se drali před soupeřovu branku a to se jim vyplatilo. V sedmé minutě navýšil vedení domácích Místecký, jenž tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:0. Poté zahrozili v útoku hosté, ale Sklíba byl připraven a před soupeřem se vytáhl efektním semaforem. V 11. minutě utekli Děčínští do tříbrankového trháku. Böhm našel velmi dobře postaveného Místeckého před brankou Řisut a ten neměl problém zasunout puk takřka do odkryté klece – 3:0.

Vypadalo to, že domácí již tříbrankový náskok nepustí, ale opak byl pravdou. Hosté se v rozmezí tří minut téměř v polovině utkání dostali na dostřel jediné branky a drama tak bylo na světě. Nejprve se ve 29. minutě prosadil Kos z nenápadné akce – 3:1 a po něm ho následoval Chamrád, který přízemní střelou po ledě prostřelil Sklíbu – 3:2. Jenže ve 35. minutě vzal odpovědnost na svá bedra kapitán Filipovský, který využil přesilovou hru – 4:2.

Do třetí třetiny šli hosté s odhodláním se zápasem ještě něco udělat, a to se jim také podařilo. Během jedenácti minut dokázali otočit průběžný stav ve svůj prospěch. Ve 42. minutě snížil na 4:3 Hlusička, o dvě minuty později ho v přesilové hře následoval Kos – 4:4. A aby toho nebylo málo, v 51. minutě se Scherzlovi podařil dokonalý obrat, když opět využil přesilovou hru svého celku – 4:5. Stejná možnost se ale v 53. minutě naskytla Děčínu a Zika početní výhodu bleskově využil, když objel branku a puk zasunul za bezmocného brankáře Řisut – 5:5. Do konce třetí třetiny již žádná branka nepadla, a tak utkání se muselo prodlužovat.

V nastaveném čase byli Děčínští výrazně lepší i díky tomu, že dohrávali přesilovku ze třetí třetiny. V ní se Filipovský dvakrát trefil do tyčky hostující klece a když ani v závěru prodloužení nedal vyloženou šanci Zika, musely na řadu přijít samostatné nájezdy. V této dovednostní soutěži se ukázali být lepší hosté, jenž proměnili jedno trestné střílení, Děčínu se naopak ani jednou skórovat nepodařilo. Domácí si tak v zápase připisují jeden bod, hosté si z ledu Děčína odvážejí o jeden navíc. 

HC Děčín – HC ŘIsuty 5:6 po s.n. (3:0, 1:2, 1:3 – 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Drahorád, 7. Místecký (Stibor), 11. Drnec (Böhm, Stibor), 35. Filipovský (Zíka), 53. Zíka (Oliverius, Filipovský) – 29. Kos, 32. Chamrád (Kraus), 42. Hlusička (Kos), 44. Kos (Scherzl), 51. Scherzl (Kos), rozhodující nájezd Kos

Sestava HC Děčín:
Sklíba (Lavinger) – Sádovský, Stezka, Drahorád, Kaltenböck, Molnár, Místecký, Saska, Bulva – Filipovský, Oliverius, Zika, Vávra, Baránek, Rudovský, Drnec, Řídel, Böhm, Myšík, Stibor

Zdroj/foto: HC Děčín