Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 6.11.2011 v 20.35 hod. oznámila obsluha restaurace v DC6 problém s hostem, který se v restauraci svléká a je agresivní. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o jednatřicetiletého muže z Ústí nad Labem, který před příjezdem hlídky poškodil světelnou reklamní tabuli. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc na místě převzala k dalšímu šetření.

V 11.40 hod. kontaktoval hlídku MP v DC4 třináctiletý chlapec, který měl obličej celý od krve a oznámil, že ho zbil jeden spoluhráč z fotbalu. Hlídka MP v ul. Plzeňská v DC4 útočníka zadržela. Jednalo se o patnáctiletého mladíka z Děčína, který uvedl, že důvodem napadení byla předešlá slovní rozepře. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dořešení.

Dne6.11.2011 v 08:45 hod. oznámil občan, že v ul. Pohraniční v DC1 u mateřské školy jdou dva mladíci a jeden z nich v červené kostkované bundě porazil popelnici na zem. Hlídka MP muže odpovídajícího popisu zadržela na Masarykově náměstí v DC1. Jednalo se o jednatřicetiletého muže z Děčína. Dotyčný po sobě nepořádek pod dohledem strážníků uklidil. Přestupek vyřešila hlídka uložením blokové pokuty.

Dne 6.11.2011 v 08:43 hod. zadržela hlídka MP v DC4 před sběrným dvorem dva mladíky, kteří se chovali podezřele, chtěli se před hlídkou MP schovat. Jednalo se o sedmadvacetiletého a osmnáctiletého mladíka z Děčína. Dvojice u sebe měla asi 10 kg měděného opáleného drátu. Původ mědi nedokázali zadržení uspokojivě vysvětlit, na místo byla proto přivolána hlídka PČR, která si věc převzala.

Dne 3.11.2011 v 17.15 hod. oznámil pracovník ostrahy prodejny v DC4, že v provozovně zadrželi osobu při krádeži zboží. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o čtyřiatřicetiletou ženu z Děčína, která odcizila zboží v hodnotě několika desítek korun. Přes PČR bylo zjištěno, že žena nebyla za podobný trestný čin dosud trestána. Hlídka přestupek vyřešila uložením blokové pokuty.

Dne 4.11.2011 v 01.35 hod. si hlídka MP všimla na Labském nábřeží v DC4 nahého muže, který pobíhal po ulici. Jednalo se o padesátiletého muže z Děčína, který má evidentně silné psychické problémy. Na místo byla přivolána záchranka, která muže odvezla do nemocnice.

Dne 2.11.2011 v 00.20 hod. požádal operační důstojník HZS o spolupráci při vypátrání volajícího, který neustále blokuje linku 112 voláním z telefonní budky v DC1. Na místo byla vyslána hlídka MP, která v blízkosti budky zastihla padesátiletého muže z Děčína. Vzhledem k tomu, že se jednalo o osobu zbavenou svéprávnosti, vyřešili strážníci záležitost domluvou a dotyčného z místa vykázali.

Dne 31.10.2011 v 19.09 hod. oznámila žena z DC1, že v ulici Anenská odchytla malého volně pobíhajícího bezprizorního psa blíže neurčené rasy. Na místo byla vyslána hlídka MP, která psa od oznamovatelky převzala a převezla jej do městského útulku pro opuštěná a toulavá zvířata v DC3, kde byl umístěn do záchytného kotce.

Dne 31.10.2011 ve 20.40 hod. si všimla obsluha kamerového systému MP ležící osoby před vchodem do budovy Hlavního vlakového nádraží v DC4. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že ležící osobou je známý devětačtyřicetiletý opilec, kterému tekla z úst krev. Zranění si zřejmě způsobil pádem na zem. Hlídka muže vzbudila a požádala o přivolání lékaře. Lékař muže vyšetřil a rozhodl o jeho převozu do nemocnice. Muž po celou dobu všechny kolem sebe vulgárně slovně napadal, převozu do nemocnice proto po celou dobu asistoval strážník MP.

Zdroj: MP Děčín