Rubriky
Sport Zprávy

I Vlci byli nad síly Děčína

HC Vlci Jablonec – HC Děčín 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
V úvodu zápasu to vypadalo, jako by domácím byli hráči v bílých dresech Děčína. Ti začali velmi aktivně a domácí gólman Hanousek se měl co ohánět, aby udržel čisté konto. Tlak hostí zbrzdilo vyloučení Stibora v páté minutě. A v následné přesilovce projel přes hostující beky Tondr a prostřelil Petráska v brance soupeře. Branka Vlky trochu uklidnila, ovšem hosté ani v nejmenším nepolevili ve svém způsobu aktivní hry a dostávali se do zakončení častěji, než borci v červených dresech. Těm vázla přesnost v kombinaci i důraz v osobních soubojích a jenom těžko se prosazovali do střeleckých pozic. Co ale stálo na jejich straně v tomto zápase, byla produktivita. Z minima totiž dokázali Vlci vytěžit maximum a v 19.minutě se vlnila síť za Petráskovými zády podruhé, když Kadeřábek přesnou nahrávkou zpoza branky našel ideálně postaveného Stehna a ten se z takovýchto pozic nemýlí. Byla to však teprve šestá střela domácích na soupeřovu branku ! 

Obraz hry se příliš nezměnil ani ve druhé třetině. Více zaměstnaným byl domácí Hanousek, často chytající i v nehokejových pozicích, ale stále držící čisté konto a svůj tým. A branky padaly na druhé straně. Hlavní roli si v této části hry vzal Michal Nevyhoštěný – nejprve pláchl hostujícím obráncům, protáhl se před celou brankou a nad ležícím gólmanem poslal kotouč do branky hostí potřetí. Ve 35.minutě hráli Vlci v oslabení, Nevyhoštěný ale vyrazil do úniku a bránící Sádovský jej dokázal zastavit jen za cenu nedovoleného zákroku. Rozhodčí Stolín neváhal ani okamžik a nařídil trestné střílení. Toho se chopil sám faulovaný hráč a tentokrát si s touto situací poradil lépe než v Milevsku. Brankář hostí sice vykryl dobře prostor, „Nevy„ ale po blafáku nalezl skulinku mezi tělem a rukou Petráska a Vlci vedli o čtyři branky. S tímto výsledkem se šlo do závěrečné části hry a hosté vsadili vše na útok. 

Jenomže byli to opět domácí, kdo se trefil. Tentokrát to byla první střela na branku ve třetí třetině ! Tondr přesnou nahrávkou našel mezi kruhy Mulače a ten střelou z první nedal hostujícímu brankáři šanci. Ani pátá branka Děčín nepřibrzdila, stále se tlačil do útoku a Hanouskovi přibývaly na kontě úspěšné zákroky, zatím co jeho protějšek neměl téměř práci. Ve 49.minutě se hosté přeci jen dočkali, když ve chvíli, kdy končila jejich přesilová hra, dokázali „rozebrat“ domácí obranu a na konci přesné kombinace stál Filipovský, střílející do odkryté části domácí svatyně. Jenomže žádný zázračný obrat a případné drama již Vlci nedovolili a v 57.minutě ještě přidali další branku, když fantasticky pronikl po místě levého křídla Beránek, nahrál do ideální pozice mezi kruhy Stehnovi a následovala přesná střela, znamenající stanovení konečného stavu utkání. Zatímco ve hře domácích by bylo rozhodně co zlepšovat, potom střelecká produktivita v tomto utkání neměla chybu – každá pátá střela na branku totiž končila v síti ! A když se to sečte s výborným výkonem brankáře Hanouska, je na světě výrazné vítězství, což má větší váhu, než krása hry. 

Branky a nahrávky: 6. Tondr (Nevyhoštěný), 19. Stehno (Kadeřábek), 29. Nevyhoštěný (Kadeřábek), 35. Nevyhoštěný , 46. Mulač (Tondr), 57. Stehno (Beránek, kadeřábek) – 49. Filipovský (Zika, Oliverius)

 
 Zdroj článku: Jablonecký deník