Rubriky
Sport Zprávy

Děčín opět dokázal otočit utkání a Klatovy porazil v nastaveném čase

V neděli 30. 10. 2011 přivítali hokejisté Děčína na svém ledě celek ze západu Čech, SHC Maso Brejcha Klatovy. Ač v utkání prohrávali už o dvě branky, nakonec dokázali srovnat krok a zápas dovedli do prodloužení, v němž byli nakonec úspěšní a Klatovům tak vrátili porážku z jejich ledu.

Hned v úvodu prvního dějství vyzkoušel pozornost Štelmacha Zika, po jehož střele zaduněly betony brankáře hostí. Hned po něm to ještě zkoušel Chládek, ale i ten neuspěl. I hosté ale ukázali svůj um a na druhé straně prověřili Zámostného, ten taktéž uspěl. V sedmé minutě bravurně zlikvidoval střelu Ziky opět hostující brankář a bylo nad slunce jasné, že zápas bude především soubojem dvou velmi dobře chytajících gólmanů. Skóre zápasu se měnilo v čase 12:12. Ve skrumáži před brankou Děčína se nejlépe zorientoval Hošťálek a otevřel tak účet nedělního utkání – 0:1. A druhý zásah přidal těsně před koncem první třetiny Kocman a brankou do šatny dal naději svému celku na úspěch – 0:2.

Ve 22. minutě ujel sám na Štelmacha Vávra, jenže jeho střela bohužel skončila na boční síti. Poté se domácí ubránili dlouhé dvojnásobné přesilovce hostí a naděje na zvrat v utkání stále žila. O deset minut později se stejná příležitost naskytla i Děčínu, tedy hra 5 na 3. Narozdíl od hostů se Děčínským tuto příležitost podařilo využít. Kaltenböck na modré čáře nejprve váhal, zda přihraje lépe postavenému spoluhráči, ale nakonec zvolil střelu a udělal dobře. Jeho projektil totiž vymetl pavučiny v síti hostí a rázem bylo vedení Klatov pouze o jedinou branku – 1:2. 

Třetí třetina patřila jednoznačně domácím. Ve 45. minutě zastavilo Myšíkovo tažení celým kluzištěm postavení mimo hru. O chvíli později pálil Zika z první, ale ani tato střela neskončila v síti Štelmacha. Až na konci 50. minuty se nakonec spravedlnost ukázala. Děčín byl jasně lepším týmem a vyrovnat si zasloužil. Zika dostal přesný pas od Vávry a prvně jmenovaný zasunul puk za záda hostujícího brankáře – 2:2. V 53. minutě Štelmach rybičkou zlikvidoval střelu Böhma a držel svůj tým. Když ani tutovka Drnce v úplném závěru třetí třetiny neskončila díky Štelmachovi za jeho zády, dospěl zápas do prodloužení. 

I v nastaveném čase byli Děčínští lepším mužstvem a jen trpělivost přinesla ovoce. V čase 63:42 nejprve střílel Vávra, jeho střelu ale Štelmach vyrazil jen před sebe a dojíždějící kapitán Filipovský puk nekompromisně dorazil za bezmocného Štelmacha – 3:2. Děčínští tak opět dokázali otočit nepříznivý stav utkání a před početnější návštěvou, než v předchozích utkáních, tak dokázali svým fanouškům, že umí bojovat do posledních chvil a i utkání, ve kterém již prohrávají, dokáží nakonec otočit ve svůj prospěch. 

HC Děčín – SHC Maso Brejcha Klatovy 3:2 pp (0:2, 1:0, 1:0 – 1:0)
Branky a nahrávky:
 35. Kaltenböck (Oliverius, Zika), 49. Zika (Vávra), 64. Filipovský (Vávra) – 13. Hošťálek (Kocman), 20. Kocman (Havel, Kašpar)

Sestava HC Děčín:
Zámostný (Petrásek) – Sádovský, Stezka, Kaltenböck, Drahorád, Mizera, Molnár, Nikl – Vávra, Oliverius, Zika, Filipovský, Chládek, Šnajdr, Drnec, Myšík, Böhm, Stibor, Řídel, Češka

Zdroj/foto: HC Děčín