Rubriky
Sport Zprávy

Děčín dal Benešovu pět branek, přesto nevyhrál

Hokejisté Děčína přivítali na svém ledě v neděli 27. 11. 2011 celek Benešova, kterému měl co oplácet, neboť na jejich ledě prohráli vysoko 1:7. Ač ale v utkání dali pět branek, nevyhráli. O vítězství přišli v samotném závěru utkání dvěma slepenými brankami hostí v rozmezí jedné minuty.

Hned v úvodu první třetiny byl vyloučen Zika a hostům se tak bleskově naskytla příležitost přesilové hry. A v čase 1:45 ji využil Decsy a otevřel účet nedělního zápasu – 0:1. V osmé minutě měl na holi vyrovnání Stibor, jehož střela orazítkovala břevno branky hostí. V 19. minutě šli hosté už do dvoubrankového vedení, Starec po krásné kombinaci se svým spoluhráčem vsítil druhou branku – 0:2. Jenže naštěstí Děčínu se podařilo ve 20. minutě snížit na rozdíl jediné branky. To Zika najel do prostoru mezi kruhy a nekompromisní střelou nedal šanci Holešovi v brance hostí – 1:2. 

Branka ze závěru prvního dějství domácí celek evidentně nakopla a vyvolala obrat ve druhé třetině. Nejprve ve 25. minutě střílel Molnár z úhlu a vyrovnal na 2:2. Ve 28. minutě v přesilové hře Děčínští otočili stav utkání ve svůj prospěch. Stezka v přesilové hře od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:2. O osm minut později Děčín využil další přesilovou hru díky Vávrovi, jenž pouhou vteřinu před vypršením trestu Benešova zavěsil počtvrté – 4:2. Ale hostům se podařilo ještě na konci druhé třetiny snížit na rozdíl jedné branky, kdy skákavý puk po střele Kaňky skončil nešťastně za zády Lavingera – 4:3.

Ve 47. minutě se pokusil Zika vyzrát na Holeše, když objel branku a pokusil se zasunout puk za jeho záda, Holeš ale jeho úmysl vytihl a skórování nedovolil. Naopak v 50. minutě byl stav opět nerozhodný. Strnad potrestal zaváhání obrany Děčína a vyrovnal na 4:4. V 52. minutě ale vrátil na hokejky svého celku vedení Řídel, který střelou zblízka prostřelil v samostatné akci Holeše – 5:4. V tuto chvíli to vypadalo, že výhra Děčín nemine a šestá branka byla na spadnutí. Jenže opak byl pravdou. V 57. minutě projel jako nůž máslem celým kluzištěm Strnad a osamocen vyzrál na Lavingera – 5:5. A o dvě minuty později dal Děčínu šok v podobě šesté a zároveň vítězné branky Kaňka, jenž dokonal obrat a Benešov si připsal všechny tři body. Děčínu už nepomohla ani power play v samotném závěru třetí třetiny, neboť hosté si své těsné vedení už uhlídali.

HC Děčín – HC Vodní Lvi Benešov 5:6 (1:2, 3:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 20. Zika (Vávra, Oliverius), 25. Molnár (Drnec), 28. Stezka (Drnec), 35. Vávra (Oliverius), 52. Řídel – 2. Decsy (Zeman), 19. Starec (David), 40. Kaňka (Verbík), 50. Strnad (Zoha), 57. Strnad (Kaňka), 58. Kaňka (Decsy)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Zámostný) – Sádovský, Stezka, Kaltenböck, Drahorád, Molnár, Místecký – Vávra, Oliverius, Zika, Filipovský, Baránek, Chládek, Řídel, Stibor, Drnec, Nikl, Myšík, Böhm

Zdroj/foto: HC Děčín