Rubriky
Sport Zprávy

Vodní lvi rozstříleli Děčín

Domácí byli od začátku aktivnější, již ve druhé minutě byli blízko vedoucí brance, jenže Fišerova střela orazítkovala tyč. Podobně se vedlo na druhé straně také Filipovskému, který tyč nastřelil golfákem z mezikruží. Ve 12. minutě přišli dvě vyloučení hostů během 15 vteřin a Benešov tak měl možnost dlouhé přesilovky pěti proti třem, která se jim podařila využít již po 13ti vteřinách, když Kaňka našel před brankou osamoceného Radka Jágra, který puk uklidit k tyči Petráskovi branky, 1:0. Pokračovala přesilovka 5 na 4, kterou domácí zužitkovali také, když si Kaňka všiml od modré sjíždějícího Jakuba Verbíka, kterému poslal přesnou přihrávku a ten už pak měl lehkou práci s uklizením puku do odkryté branky, 2:0. V 17. minutě měli přesilovku hosté, Starec puk vyhodil přes celé hřiště, pro puk si dojel David Decsy a z nulového úhlu ho nahodil na Petráska, kterému puk překvapivě mezi betonem a tyčkou propadl do branky, 3:0. Tlak Benešova rostl, hosty téměř nepustili do svého pásma, ihned po vhazování ujel Havlíček, kterého pěkně vychytal Petrásek, vzápětí trefil Decsy tyčku a Medřický střílel po nahrávce Starce těsně vedle.
Do druhé části vstoupili domácí tak, jak skončili v první třetině a po necelých dvou minutách se mohli radovat. Decsy vybojoval před brankou puk, posunul do jízdy Luďku Strnadovi, který podél Petráskových betonů zvýšil na 4:0. Děčínští se do šancí dostávali pouze ojediněle, ve 24. minutě střílel Vacek od modré do Holeše. Ve 27. minutě se snažil jeden z děčínských obránců naivně obehrát Kaňku, to se mu však nepovedlo, domácí kapitán poté poslal puk přesně na hokejku Luďka Strnada, který podruhé prostřelil Petráska a bylo to již 5:0. Ve 29. minutě se 2x vyznamenal Holeš, kdy na něj postupně jeli dva osamocení děčínští útočníci, a především při druhém nájezdu měl také obrovské štěstí, protože puk vykopával koncem betonu. Jak využít samostatný únik ukázal oběma neúspěšným domácí bek Jaroslav Rittig, který na modré nabral rychlost, přehnal se kolem svého bránícího hráče a se štěstím zvýšil již na 6:0, což vyhnalo Petráska z branky, jehož místo zaujal Lukáš Lavinger. Ve 38. minutě se poprvé a také naposledy v zápase prosadili i hosté, kdyžBöhm prostřelil Holeše přesnou střelou nad rameno.
Třetí část načal svou brankou Luděk Strnad, který vybojoval puk za brankou, vyjel si před ní a přesnou střelou zkompletoval hattrick. Ve 45. minutě Holeš parádním švihem lapačkou chytil Oliveriusovu střelu do šibenice a to bylo co se týče šancí ve třetí třetině vše. V 52. minutě upoutala pozornost bitka mezi Štěpánkem a jedním z děčínských hráčů, po které se oba týmy k vážnějšímu ohrožení branky již nedostali a tak zápas skončil 7:1.

Branky a nahrávky: 13. Jágr (Kaňka, Havlíček), 14. Verbík (Kaňka, Toužimský), 17. Decsy (Starec, Toužimský), 22. Strnad (Decsy), 27. Strnad (Kaňka), 31. Rittig (Toužimský, Havlíček), 42. Strnad – 38. Böhm. Vyloučení: 4:6, navíc Fišera, Štěpánek –  5 + DKU. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0.

HC Benešov: Holeš – Toužimský, J. Verbík, R. Verbík, Zeman (25. Dvořák), Fišera (30. Srdínko), Rittig – Jágr, Kaňka, Havlíček – Strnad, Holánek, Decsy – Drda (41. Němec), Starec, Medřický (41. Štěpánek).

HC Děčín: Petrásek (31. Lavinger) – Filipovský, Stezka, Kaltenböck, Místecký, Molnár, Mizera, Vávra, Oliverius, Zika, Šnajdr, Baránek, Böhm, Stibor, Řídel, Vacek, Myšík

 
Honza Tůma, HC Vodní Lvi Benešov

Zdroj/foto: HC Děčín