Rubriky
Sport Zprávy

Úspěch děčínských judistických nadějí

V sobotu 1. října se do Litoměřic sjeli ti nejlepší dětští judisté ze Severních Čech. Nejmladší kategorii mláďat čekala Velká cena, zatímco mladší žáci zápolili v krajském přeboru.

 Děčínské judistické naděje pod vedením zkušené trenérky Marie Vršecké se v tradičně silně obsazených turnajích rozhodně neztratily. Svou třídu prokázal Adam König, který z krajského přeboru mladších žáků v hmotnostní kategorii do 50 kg přivezl do Děčína zlatou medaili. Jeho kolega Jakub John, který startoval ve váze do 60 kg, se po předvedeném výkonu právem těšil ze zisku medaile bronzové.

 Ve Velké ceně v kategorii mláďat ve váze do 39,1 kg získal pro SK Judo Děčín třetí místo Marek Váša. Judistická mláďata Martin Pavlovec a Jakub Ledvinka vybojovala ve svých váhových kategoriích do 39,1 kg a do 26 kg kovy stříbrné, stejně jako Josef Kokrhoun ve váze do 27,6 kg.

Zajímavá situace nastala v bojích ve váze do 24,6 kg, kde na sebe narazili hned tři děčínští borci a podařilo se jim v této kategorii potvrdit dominanci děčínského juda. Lukáš Vašíček získal bronz, stříbro vybojoval Matěj Ledvinka a ze zlaté medaile se radoval Adam Střelka. V této kategorii zkrátka na závodníky z jiných klubů medaile nezbyly.

  Jan Rokůsek