Rubriky
Dětem Zprávy

Podpořte Máchovku! Soutěží za Děčín o titul NEJLEPŠÍ ČESKÁ ŠKOLA

ZŠ a MŠ Děčín IV (Máchovka) se v minulém školním roce zapojila do projektu NEJLEPŠÍ ČESKÁ ŠKOLA společnosti Učení online pod záštitou MŠMT a Ministerstva kultury ČR.

Tento projekt si klade tyto cíle:

  • Zatraktivnit, popularizovat výuku na základních a středních odborných školách – přidat prvek novosti, originality, soutěže. Ukázat dobré příklady z praxe.
  • Prezentovat široké veřejnosti inspirativní metody, přístupy a pomůcky při výuce na základních školách.
  • Prezentovat široké veřejnosti výsledky, kterých lze dosáhnout na základní škole.
  • Posílit zájem široké veřejnosti o základní školství.
  • Nejlepší školy ocenit a posílit jejich regionální nebo celostátní prestiž.

Naše škola prošla úspěšně nominačním výběrem a na konci školního roku v jejích prostorách natáčela Česká televize materiál pro klání na obrazovkách ČT2.

Od září se již soutěž rozeběhla na televizních obrazovkách a každý týden ve čtvrtek jsou odvysílány soutěžní reportáže ze tří škol. Následně probíhá hlasování, z kterého vždy postoupí škola s nejvyšším počtem hlasů. Máchovka bude soutěžit v předposledním 7. dílu dne 20. 10. 2011, který odvysílá ČT2. Hlasování začíná dne 20. 10. v 15:45 a končí dne 27. 10. 2011 v 15:30 na internetových stránkách projektu: http://www.nejlepsiceskaskola.cz/hlasuj.

K soutěži se připojil také Český rozhlas 2 se soutěží o titul Nejlepší česká škola posluchačů Domina, které vysílá vždy ve čtvrtek v 19:10 a ve kterém spolu dané školy soutěží. Posluchači mohou opět týden hlasovat v Anketě na stránkách ČR2: http://www.rozhlas.cz/domino/portal.

Podpořte tuto děčínskou školu v těchto celostátních soutěžích, protože reprezentuje cílenou práci všech škol v Děčíně i v Ústeckém kraji.

Zdroj: redakční pošta