Rubriky
Sport Zprávy

Děčín protrhl čtyřzápasovou sérii proher a na domácím ledě plně bodoval

K dalšímu kolu druhé hokejové ligy přijeli na led Děčína hokejisté z Jablonce. Děčínští chtěli už konečně získat body a doma tak po čtyřech prohrách konečně bodovat. To se nakonec podařilo, i když se vítězství rozhodně lehce nerodilo. 

Už v první minutě dala o sobě znát děčínská první formace, která zahrozila před brankou hostí. Vzápětí ale pálil od modré hostující Peřina a také dal šanci Lavingerovi, aby se v brance ukázal. V páté minutě chtěl Lavinger zachytit puk v obranném pásmu, ale ten se nešťastně dostal k hráči Vlků, před kterým zívala doslova prázdná branka. Ale obránci domácích skvěle svého brankáře zastoupili a inkasování gólu nedovolili. Ve 13. minutě projel Baránek podél mantinelu a z úhlu se pokusil zaskočit brankáře hostí. V samotném závěru první třetiny ještě zahrozili hosté, když jejich střelu Lavinger zachytil těsně před brankovou čárou. 

Skóre utkání se měnilo až za polovinou zápasu. V čase 30:25 otevřel účet sobotního utkání Měrtl, jenž střelou po zemi prostřelil Lavingera v brance – 0:1. Hosté se ale z vedení radovali pouhých 13 vteřin. Hned po buly se Děčínští přihnali do obranného pásma Jablonce a Oliverius dostal přesnou přihrávku mezi kruhy. Svou střelou vymetl pavučiny v síti hostí – 1:1. V závěru třetiny ještě ohrozil Lavingera Kadeřábek, ochránce svatyně Děčína ale jedovku zlikvidoval příložníkem. 

Ještě se ani nestačili diváci usadit v hledišti po přestávce a už Děčín vedl. V čase 40:38 se přesně trefil kapitán týmu Filipovský a otočil tak stav utkání ve prospěch svého celku – 2:1. Ve 49. minutě bylo ale opět vyrovnáno. Jablonecký Měrtl si pohrál za brankou s obranou Děčína, nabruslil si až k Lavingerovi a z těsné blízkosti ho prostřelil – 2:2. Jenže v 55. minutě už vše bylo opět jinak. Oliverius využil přesilovou hru a střelou pod víko branky Vlků dal Děčínu zpět vedení – 3:2. A o tři minuty později ujeli dva na jednoho Drnec s Baránkem a prvně jmenovaný definitivně rozhodl o tříbodovém zisku – 4:2. Ani závěrečná powerplay už hostům nepomohla, a tak si hráči Děčína po čtyřech nezdarech za sebou konečně připsali plný bodový zisk. 

HC Děčín – HC Vlci Jablonec – 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky:
 31. Oliverius (Filipovský), 41. Filipovský (Oliverius, Zika), 55. Oliverius , 58. Drnec (Baránek) – 31. Měrtl (Brokeš, Hájek), 49. Měrtl

Sestava HC Děčín:

Lavinger (Zámostný) – Sádovský, Kaltenböck, Mizera, Místecký, Molnár, Hříbal – Filipovský, Oliverius, Zika, Vávra, Baránek, Drnec, Stibor, Chládek, Šnajdr, Nikl, Myšík, Řídel

Zdroj: HC Děčín
Foto: Miroslav Zdražil