Rubriky
Zprávy

Večer se Slam Poetry. Přihlaš se i ty!

Slam proti chudobě, Klub Garage, 8.10.2011, od 22:00 hodin, vstupné 50,-Kč

V sobotu 8. října do Děčína zavítá fenomén Slam Poetry. Slam Poetry je umělecká disciplína, kdy účastníci přednášejí své rýmy a verše v živé interakci s publikem. Jde o soutěž, v které publikum jednotlivé výkony slamerů hodnotí a určuje jejich pořadí.

Večer Slam Poetry v Děčíně je zaměřený na téma “naděje“, koná se totiž v rámci celonárodní kampaně Česko proti chudobě, upozorňující na globální problém extrémní chudoby. Výtěžek ze vstupného bude věnován děčínské organizaci Naděje Zambii, která již dlouhá léta pomáhá zprostředkovat naši solidaritu se sirotky z města Monze v africkém státě Zambie. V současnosti je prostřednictvím této organizace podporováno více než 180 sirotků v jejich studiu.

Slam Poetry dává aktérům naprostou volnost ve způsobu vyjádření. Styl může vycházet z hip-hopu, dubu či divadelního projevu, poeta může jen recitovat, nebo i stepovat či tančit. Na obecenstvu je, aby jednotlivé výkony ohodnotilo svým aplausem. Účastníci však nesmí používat žádné pomůcky a jejich projev nesmí být delší než tři minuty.

Děčínský Slam proti chudobě je otevřený všem zájemcům bez ohledu na věk, rasu, pohlaví či politické názory. Pokud máte zájem aktivně se zúčastnit večera, pak si již začněte připravovat svůj tří minutový výstup na téma naděje. Nejdříve se ale do soutěže zaregistrujte na emailu dopita@zelenaproplanetu.cz. Všichni účastníci soutěže budou odměněni pozorností publika i věcnými dary.

Pokud Vás Slam Poetry zajímá, ale nechcete soutěžit, pak přijďte do publika. O atmosféru večera se postará legendární DJ Sarc´O´fucque, který bude hrát autentický Afro Beat a Calipso. Moderovat bude Václav Formánek, veterán českého Slam Poetry. Mezi tancem, pitím a sledováním Slam Poetry si můžete vybrat vlastního zambijského sirotka k adopci, budete-li chtít.

 www.slampoetry.cz
www.zelenaproplanetu.cz
www.ceskoprotichudobe.cz