Rubriky
Sport Zprávy

Rozhovor po prvním utkání s kapitánem týmu Jakubem Houškou

Koubo, tak za sebou má děčínský celek první předsezonní a velmi vydařený test proti Zhořelci, který jste porazili o 25 bodů. Jaké jsou tvé dojmy a postřehy z utkání?  

Myslím, že na začátek herní přípravy to bylo velice dobré utkání a my se máme od čeho odrazit do další práce. Vždycky je dobré na začátek vyhrát a kor s tak dobrým soupeřem. 

Zápas začal z důvodu pozdějšího příjezdu hostujícího týmu zhruba o 15 minut déle. Neměla tato menší komplikace nějaký negativní vliv na koncentraci v úvodu střetnutí? 

Nene, vůbec ne. My jsme to věděli všechno v čas a tak jsme celou předzápasou přípravu přizpůsobili dané situaci a myslím, že jsem to zvládli velmi dobře.   

Svého soupeře jste si drželi na odstup téměř po celé utkání. Prozradíš, jakou taktiku vám naordinoval trenér Pavel Budínský, že na Zhořelec tak fungovala? 

Musím říct, že trenér nás nějak extrémně nechtel svazovat taktikou, aby viděl, jak si poradí sami, Jen nám vždy radil, co v jaké situaci je dobré a co bychom měli hrát. Řekli jsme si, že budeme vycházet z dobré obrany, hrát rychle dopředu a to se myslím celkem povedlo.   

Jaké faktory váš tým podle tvého názoru dovedly za vítězstvím? Byly to především úspěšné trojky (9) a kvalitní doskok pod oběma koši? 

Určitě to byla úspěsnost trojek, ale i to, že jsme soupeři nedali nic zadarmo a dali jsme do zápasu spoustu energie.   

První zápas v děčínském dresu sehrál také nováček na rozehrávce John Boyer. Jak by jsi jeho výkon zhodnotil (dal 8 bodů včetně dvou trojek) a jak se tobě osobně s ním na hřišti spolupracovalo? 

Já myslím, že odvedl velice dobrou práci a to to neměřím jen osmi body, co nastřílel. John je hodně platný i na obranné polovině hřiště a myslím, že to bylo vidět. Mně osobně se s ním hraje dobře a čím dál tím víc mě to baví, protože tím jak se poznáváme, tím je to lepší :-) 

Také vás hráče překvapilo, že i na přípravný zápas si do ČEZ Sportcentra našlo cestu 300 diváků, kteří vás opět hnali za vítězstvím? 

Ja bych neřekl, že překvapilo. Diváci se určitě těšili na zápasy jako my a tak si tu cestu prostě našli. Je to skvělé. Klidně by jich mohlo být v pátek i víc :-) vždyť je to zadarmo . . . :-)

Zpovídal: Ladislav Faltin
Foto: DENÍK/ Karel Pech

Zdroj: www.bkdecin.cz