Rubriky
Politika Zprávy

Policie prověřovala nájemní smlouvy uzavřené městem za osm let

Děčínská policie prověřovala nájemní smlouvy za dobu, kdy byl ve funkci primátora Vladislav Raška (roky 2002-2010). Vyžádala si všechny smlouvy uzavřené během těchto osmi let. Důvodem bylo trestní oznámení, které bylo podáno na základě článku radního Vlastimila Pažourka v médiích. Během šetření se ovšem nepotvrdila uveřejněná tvrzení a policie případ odložila s tím, že Vladislav Raška zákon neporušil. Přitom to není poprvé, co se hospodařením města musela zabývat.

„Je to pořád dokola. Pan Pažourek vyplodí nějaký článek, ve kterém vznese obvinění a protože obvinění, která vznáší jsou vážná, policie je prošetří a jako už v konkrétních kauzách před tím konstatuje, že zákon porušen nebyl a věc odloží“, konstatuje Vladislav Raška. Poslední obvinění hovořilo o tom, že Vladislav Raška měl uzavírat nájemní smlouvy, které byly očividně nevýhodné a silně poškozující ekonomiku města. Policisté zkonstatovali, že k něčemu podobnému nedošlo a bývalý primátor nezneužil pravomoce úřední osoby. Před časem například policisté prověřovali i udělování zakázek v souvislosti se stavbou nové knihovny. Ani v tomto případě k porušení zákona nedošlo.

„Stále se nepřestávám divit, jak je snadné veřejně očernit člověka bez možnosti se bránit. Jednoznačně to souvisí i s nízkou úrovní etiky těch, kteří umožňují zveřejňovat lži aniž by dali napadenému šanci se bránit“, dodává Vladislav Raška.

Tisková zpráva Předsedy OS ODS Děčín

Zdroj: redakční pošta