Rubriky
Sport Zprávy

Děčín poprvé padl na domácím ledě, s Řisuty prohrál 2:4

Ve středu 28. 9. 2011 zavítali do Děčína Buldoci z Řisut, v té době okupující druhou příčku tabulky. Hosté nezaváhali a z ledu Děčína si odvezli plný počet bodů.

První třetina začala z obou stran velmi opatrně, ani jedno z mužstev nechtělo udělat chybu. Už ve třetí minutě kryl střelu Kose Lavinger v brance Děčína, na druhé straně mířil těsně nad branku hostí Filipovský. V polovině utkání hráli domácí chvilku přesilovou hru 5 na 3, ale nebyli úspěšní. V 15. minutě pálil z mezikruží Řídel, ale brankář hostí se proti němu vyznamenal a se střelou si poradil. Když už to vypadalo, že první třetina skončí bezbrankovou remízou, zahrozili hosté. Jako první totiž dokázali vstřelit branku, a to na počátku 18. minuty. Veselý si poradil s přihrávkou svého spoluhráče a dokázal svou šanci přetavit ve vedoucí branku – 1:0. V samotném závěru se zaskvěl po Veselého projektilu Lavinger, jenž předvedl ukázkový semafor. 

Diváci se ještě nestačili usadit v hledišti před druhou třetinou a bylo vyrovnáno. V čase 20:42 se po chybě hostující obrany puku zhostil Oliverius, jeho střelu brankář jen vyrazil před sebe a pro Filipovského nebyl problém zasunout puk do prázdné branky – 1:1. Jenže ve 34. minutě hosté znovu vedli. Při signalizovaném vyloučení se dokázal prosadit Scherzl střelou z úhlu a rozradostnil tak své spoluhráče – 1:2. A devět vteřin před závěrečnou sirénou dal tzv. „šatňáka“ Kraus, jenž nenápadnou střelou překonal Lavingera v brance – 1:3.

Hned v úvodu třetího dějství Děčín opět inkasoval. A byl u toho znovu Kraus. Ten po samostatné akci zvýšil už na rozdíl tří branek, když se sám pokličkoval až k Lavingerovi a střelou po zemi ho překonal – 1:4. O pět minut později byl náskok hostí dvoubrankový. Domácí využili svoji přesilovou hru a Filipovský jako správný kapitán vzal odpovědnost na sebe a vykřesal pro svůj tým jiskřičku naděje – 2:4. V 53. minutě se Zika ocitl sám před brankářem hostí, ale po jeho projektilu jen zaduněly jeho betony. Závěr třetí třetiny si hráči Řisut už pohlídali a žádné drama nepřipustili. Z ledu Děčína si odvezli všechny tři body a vrátili se zpět na první místo v tabulce.

HC Děčín – HC Řisuty 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 
21. Filipovský (Oliverius), 47. Filipovský (Oliverius, Zíka) – 18. Veselý (Kos), 34. Scherzl (Křepelka, Kos), 40. Kraus (Kos), 42. Kraus

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Zámostný) – Drahorád, Stezka, Mizera, Dvořák, Hříbal, Místecký, Molnár – Filipovský, Oliverius, Zika, Vávra, Řídel, Pořický, Stibor, Myšík, Šnajdr, Chládek, Kuchyňka

Zdroj/foto: HC Děčín