Rubriky
Sport Zprávy

Mezinárodní basketbalový turnaj

Již tento čtvrtek se můžete těšit na první utkání Mezinárodního basketbalového turnaje v Děčíně. Utkání probíhají od 15. do 17. září v ČEZ Sportcentru.

Partnery turnaje jsou:Hotel Faust Děčín Sanex CZ s.r.o.

Partnerem doprovodných soutěží jeZOO Děčín.

Program turnaje:

15.9.2011  Anwil Wloclawek – Rudupis Prienai (začátek 17.00, ČEZ Sportcentrum)
15.9.2011  BK Děčín – Norrkoping Dolphins (začátek 19.00, ČEZ Sportcentrum)
16.9.2011  Norrkoping Dolphins – Anwil Wloclawek (začátek 17.00, ČEZ Sportcentrum)
16.9.2011  Rudupis Prienai – BK Děčín (začátek 19.00, ČEZ Sportcentrum)
17.9.2011  Rudupis Prienai – Norrkoping Dolphins (začátek 11.00, ČEZ Sportcentrum)
17.9.2011  BK Děčín – Anwil Wloclawek (začátek 13.30, ČEZ Sportcentrum)

Držitelé permanentních vstupenek na nadcházející sezónu Mattoni NBL mají navíc vstup na všechna utkání zdarma! Pro všechny ostatní je celodenní vstupné (dvě utkání) 30,-Kč na sezení a 20,-Kč na stání.

Prodej vstupenek zahájen zde www.vstupenkadecin.cz.

Představení zahraničních účastníků a program turnaje naleznete v článku. 

ANWIL WLOCLAWEK – POLSKO

Mistr Polska z roku 2003 hrál v loňské sezóně stejně jako Nymburk v Evropském poháru. Pro letošek bude bojovat v kvalifikaci o VTB ligu, kde bude nastupovat také český mistr. Na soupisce má několik Američanů a domácí polské hráče. Hvězdou týmu bude Američan Corsley Edwards, který má zkušenosti z NBA nebo čínské, turecké, španělské i portorické ligy.

Šestý tým základní části polské ligy přivede do Děčína nový trenér Emir Mutapčič. Slavný obranář přezdívaný Muki odehrál v jugoslávské reprezentaci sto dvacet zápasů a získal bronz na Olympiádě v Los Angeles 1984 i Mistrovství světa 1986. V roce 1979 si s týmem KK Bosna Sarajevo vychutnal vítězství v Eurolize. Mutapčič vedl poslední tři sezóny německý tým NY´er Phantoms Braunschweig.

RUDUPIS PRIENAI – LITVA

Rudupis Prienai byl v loňské sezóně třetí v litevské lize, když v semifinále prohrál s euroligovým Žalgirisem Kaunas pouze o dva body. Litevci si letos zahrají prestižní Eurocup. Nejzkušenějším hráčem týmu je jednatřicetiletý Ginataras Kadziulis, který naposledy nastupoval za Budučnost Podgorica v Adriatické lize. Družstvo posíli také Simas Buterlevičius z euroligového týmu Lietuvos Rytas Vilnius. 

NORRKOPING DOLPHINS – ŠVÉDSKO

Mistr Švédska z let 1998 a 2010 prohrál ve finále švédské ligy se Sundsvallem 3:4 na utkání a bude hrát kvalifikaci o postup do Eurocupu. Litevec Tomas Gaidamavičius si zahrál v sezóně 2008/09 za Pardubice. V družstvu by měl být také Američan George Gervin junior, který hrál dříve za družstvo kouzelníků z Harlem Globetrotters a jeho otcem je legendární střelec z NBA George „The Iceman“ Gervin.

Švédové představili také posily pro novou sezónu. Dvě stě pět centimetrů vysoký Petras Balocka by měl zřejmě nahradit Američana Randalla Hankeho (letos hrál také v USK Praha). Litevský pivot přišel z francouzského týmu Lievin Basket. Z americké univerzitní soutěže NCAA přišel Lester Prosper. Seveřané vyjednávají také s Gruzíncem Giorgi Tsintsadzem, který si zahrál za Dynamo i CSKA Moskva, naposledy působil v ukrajinském Donětsku. 



Zdroj: www.sport10.cz / www.bkdecin.cz