Rubriky
Zprávy

Čajový festival již tuto sobotu

V sobotu 1. října se v Husově sboru na Teplické ulici uskuteční pátý ročník děčínského Čajového festivalu, který pořádá občanské sdružení Beztelevize. Letošní téma je spiritualita v každodenním životě což znamená, že mezi účinkujícími najdeme známé osobnosti z oblasti léčitelství, psychoterapie, alternativní medicíny a hudby.  Děčínský Čajový festival začíná ve 13. hodin. Vstupné na celý program je 100 Kč. Na webu www.teafest.cz najdete k této akci další informace.

 

PROGRAM:

13.00 Ing. Miroslav Hrabica – Co bylinky ve tvém čaji o Tobě říkají
Setkání se známým léčitelem a popularizátorem spirituální medicíny. Poznání, že nemoci jsou přirozenou reakcí na to, jak se chováme a jakým způsobem přistupujeme k životu.

 

14.30 PhDr. Patricie Anzari, CSc – Zaručený recept na šťastný život
Živá přednáška nejen o transpersonální psychologii. Jedinečná zkušenost získání vhledu do svého vlastního životního příběhu.

 

16.00 Manoj Kumar Thakur – Ayurveda v „přímém přenosu“
Seznámení s nejstarším medicínským systémem prostřednictvím hosta z daleké Indie, který je absolventem institutu ayurvedy v Kerale (Indie).

 

17.00 Milan Jána – Sao Miguel – zelený smaragd atlantiku
Cestopisné vyprávění o jediné čajové plantáži v Evropě a také o tom, že cestování je jeden z nejlepších způsobů, jak získávat zkušenosti užitečné pro život a osobní růst.

 

19.00 Doc. Vlastislav Matoušek, Ph.D. – Hudba jako meditace – Shakuhachi
Meditativní koncert nejlepšího českého interpreta na japonskou bambusovou flétnu. Toto vystoupení se koná na podporu kampaně Česko proti chudobě. Partnerem koncertu je občanské sdružení Zelená pro planetu.

 

20.30 Michal Pustay – Alikvótní raut
Hudební vystoupení, které nás ujistí v tom, že alikvótní zpěv nepatří jen do kostela. Michal Pustay patří mezi nejzajímavější interprety současné české alternativní hudební scény.

 

21.30 Martin Zíka – Ne! Bojte se meditace :)
Závěrečná performance o tom, jak nebezpečné je meditování. Meditace se skloňuje ve všech pádech a stává se součástí moderního životního stylu. Ale víme vůbec, oč tu běží?

 

Doprovodný program:
Obchůdek pro Namibii (partner: Člověk v tísni, o. p. s.)
Sál Dharmy (partner: Zenová škola Kwan Um Děčín)
Festivalová čajovna (partner: Káva a čaj U kostela)
Prodej knih a hudby z nabídky učinkujících