Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Pohonné hmoty nejsou zdarma
Benzín v hodnotě pět set korun natankoval v sobotu odpoledne na čerpací stanici v Chřibské čtyřiadvacetiletý mladý muž spolu s devatenáctiletou dívkou. Vynechali však fázi placení a odjeli. To se jim ale nevyplatilo. Policisté z Krásné lípy se pustili do práce a na mužskou část osádky vozu padlo záhy podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení. To proto, že za obdobný skutek byl v posledních třech letech trestán. Žena má co do činění s přestupkem proti majetku.

Řidič plus alkohol rovná se průšvih
Ve směru od Jílového do Děčína uháněl včera po půlnoci s vozidlem pětadvacetiletý řidič. Necelé dvě promile alkoholu v dechu v kombinaci s nepřiměřenou rychlostí svedly v zatáčce automobil na svodidlo, aby jej vzápětí odrazilo směrem do kamenného plotu na druhé straně. Celý kaskadérský kousek vyšel na pětatřicet tisíc korun. Taková je výše škody. Výše trestu, o který si koleduje nezodpovědný mladý muž, může dosáhnout až tříletého odnětí svobody. Podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky si vyslechl týž den ve zkráceném přípravném řízení.

Nedá si pokoj
Jednadvacetiletý mladík z Děčína si evidentně nelámal hlavu s tím, že byl souzen za trestný čin krádeže a že další nekalou akcí si může řádně zavařit. V sobotu navštívil jeden děčínský market, kde popustil uzdu své vášni. Nyní má od policistů z obvodního oddělení naděleno podezření z krádeže ve zkrácenku a nad jeho hlavou visí trest až tříletého pobytu v nápravném zařízení.

Jezdec s koněm
Zajímavý nález čekal na pracovníky při výkopových pracích v souvislosti s výstavbou rozšiřovacího pruhu v obci Líska u České Kamenice. Po odkrytí zeminy totiž narazili na kosterní ostatky a další předměty. Přítomný místní lékař kosti předběžně označil jako lidské a zvířecí. Další slovo měl znalec z Ústí nad Labem, který nález podrobil bližšímu ohledání, kdy stáří stanovil na více než sto let. Vzhledem k dalším nalezeným věcem, což jsou zbytky oděvu, knoflíky, řemení, části obuvi a zbytky opasku, je velmi pravděpodobné, že se jedná o jezdce s koněm z roku 1757, kdy zde probíhala bitva v rámci prusko-rakouské války. Poblíž se nachází i pomník této události. Pozůstatky byly nakonec předány místnímu Městskému úřadu. (Fotografie níže)

Odložené neznamená volné
Volně odloženou peněženku s finanční hotovostí, dva prsteny a platební kartu v celkové hodnotě přes sedm tisíc korun odcizil kdosi začátkem tohoto měsíce v jedné z varnsdorfských restaurací. Místní policisté nezaháleli a šestatřicetiletý muž, který by měl mít zmizení věcí na svědomí, si včera na obvodním oddělení ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku. To by ho mohlo zavést do věznice na dobu až dvou let.

Neplatí na syna
Již jedenáct tisíc korun dluží na svého syna čtyřicetiletý muž z Varnsdorfu. Dluh se nastřádal přibližně za pětileté období. V tuto chvíli kvůli tomu čelí obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy, o které se postarali rumburští kriminalisté. Za to mu hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.

Pozor na aukce
Aukční internetové portály slouží některým lidem k nezákonnému obohacování. O tom ví své pětapadesátiletý muž z Jílového u Děčína, který na jednom takovém serveru vydražil iPad. Převedl tedy přes sedmnáct tisíc korun na účet prodávajícího a čekal. Marně. Případ řeší děčínští policisté.

Zmizely vrtné tyče
Tři vrtné tyče v hodnotě kolem dvaceti tisíc korun zmizely včera ze staveniště v Jílovém. Postaral se o ně neznámý poberta. Případem se zabývají policisté z děčínského obvodního oddělení a budou-li úspěšní, stane zloděj tváří v tvář paragrafu krádež.

por. Vojtěch Haňka
komisař
Preventivně informační skupina Děčín