Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 7. 6. 2011 ve 3.05 hod. oznámil občan z DC8, že vidí na trati přes Jílovský potok dva ohně a je cítit pálení kabelů. Na místo byly vyslány hlídky MP. Na trati byly hlídkou zadrženy dvě osoby při pálení kabelů, které byly zřejmě odcizeny z nedalekého sběrného dvora. Jednalo se o devětadvacetiletou ženu a devětatřicetiletého muže z Děčína. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc na místě převzala k dalšímu šetření.

Dne 6.6.2011 v 15.00 hod. oznámila žena z DC4, že už si zase u nedalekého palouku připravují nějací bezdomovci příbytek, u kterého je příšerný nepořádek. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že si příbytek staví známá děčínská sedmačtyřicetiletá bezdomovkyně. Hlídka jí nařídila, aby po sobě nepořádek uklidila a z místa ji vykázala.

Dne 6.6.2011 v 07.20 hod. kontrolovala hlídka MP v DC7 posádku vozidla zn. Renault 19, ve kterém přespávala jedna žena a dva muži z Českolipska. Při kontrole si hlídka všimla ve vozidle mnoha měděných drátů, které by mohly pocházet z trestné činnosti. Na místo proto byla přivolána hlídka PČR, která si vše převzala k dalšímu řízení.

Dne 5.6.2011 v 16.52 hod. oznámil občan z DC3, že má problém se dvěma mladíky před domem v místě bydliště. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že na lavičce před domem seděli dva mladíci s dívkou, jedli pizzu a ubrousky, kterými si utírali ústa, házeli na zem. Oznamovatel je napomenul a oba chlapci jej poté slovně napadli. Za přítomnosti hlídky mladíci poházené ubrousky posbírali a hodili je do odpadkového koše. Přestupek vyřešila hlídka domluvou.

 Dne 4.6.2011 ve 22.35 hod. kontrolovala hlídka MP prostor Mariánské louky v DC1 a to především se zaměřením na veřejný pořádek. Během kontroly zjistila hlídka MP 6 přestupků spočívající v porušení vyhlášky města regulující konzumaci alkoholu na veřejném prostranství. Hlídka řešila přestupky uložením blokových pokut.

Dne 5.6.2011 v 03.50 hod. nalezla hlídka MP v DC1 v ul. Pohraniční muže, který ležel na chodníku. Byl silně opilý, nekomunikoval, viditelná zranění ale neměl. Hlídce se po velkém úsilí podařilo zjistit totožnost dotyčného, jednalo se o jednadvacetiletého muže z Děčína. Kvůli jeho stavu byla přivolána záchranná služba, která jej odvezla do děčínské nemocnice.

Dne 5.6.2011 v 01.13 hod. tel. oznámila žena, že v DC3, pod bývalou pekárnou v ul. Pod Chlumem pozoruje osoby, které zřejmě vykrádají zahrádky. Na místo byly vyslány dvě autohlídky MP, které pod pekárnou zadržely 5 osob u vozidla Renault Scenic. Jednalo se o čtyři muže a jednu ženu ve věku dvacet jedna až čtyřicet sedm let. Dotyční nedokázali vysvětlit, co v místě dělali a odkud jedou, navíc byli všichni zadržení silně cítit naftou. V autě měli tři prázdné kanystry, další čtyři kanystry ležely poblíž i s hadicí od nafty. Hlídka MP zjistila, že za železniční tratí stálo zaparkované nákladní vozidlo LIAZ, které mělo povolený výpustný šroub na nádrži a kapala z něj nafta. Událost byla předána přivolané hlídce MP.

Dne 3.6.2011 ve 23.11 hod. oznámil občan, že se nachází na Smetanově nábřeží v DC1 a někdo po něm střílí ze vzduchovky. Na místo byly vyslány dvě autohlídky MP a o oznámení byla vyrozuměna Policie ČR. Hlídky MP se na místě spojily s oznamovatelem a podle popisu po cca pěti minutách zadržely v parku na Mariánské louce muže, který odpovídal popisu střelce. Jednalo se o dvacetiletého mladíka z Děčína. Dotyčný měl v batohu pistoli na plastové kuličky. Zadržený byl předán přivolané hlídce PČR.

Dne 31.05.2011 ve 14.00 hod. zadržela hlídka MP v DC1 po krátkém pronásledování řidiče, který má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Vozidlo řídil pětatřicetiletý muž z České Kamenice. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Mgr. Tomáš Pavlík
Městská policie Děčín