Rubriky
Dětem Zprávy

Rozloučení s Ajaxem

Během měsíce června došlo na základních školách děčínského regionu k loučení s Ajaxem

Končí školní rok a s ním i léty osvědčený policejní projekt Ajaxův zápisník, do něhož se zapojily vybrané základní školy děčínského regionu. Uvedený projekt zasvětil zúčastněné školáky a školačky do různých nebezpečí, číhající na ně v reálném životě. Děti mohly díky němu posbírat nejen užitečné rady, ale zároveň si osvěžit a prohloubit znalosti z oblasti dopravní výchovy, šikany či získat hlubší vhled do policejní práce. Podstatnou roli při besedách se školáky sehrály i informace, které dětem odkryly svět drog a problémů, jenž se s nimi pojí.
V závěru roku bylo pro všechny malé účastníky připraveno rozloučení s „Ajaxem“. Policisté a policisty, kteří se dětem věnovali po celý školní rok, mnohde zakončili oblíbený projekt návštěvou policejní stanice, kde dětem ukázali nejen práci policie zblízka, ale někteří z nich se mohli setkat i s policejním technikem, který jim ukázal snímání daktyloskopických stop naživo, odejmul vybraným dětem jejich otisky prstů, které si odnesli s sebou domů a dovolil dětem nahlédnout do kriminalistické „kuchyně“. V závěru návštěvy měli někteří děčínští školáci možnost obhlédnout i celu předběžného zadržení a sklad zajištěných zbraní. Jiní měli prozměnu možnost prozkoumat vybavení kompletního integrovaného záchranného systému a shlédnout vystoupení policejních kynologů s jejich čtyřnohými přáteli.
Všem zúčastněným školám, pedagogům a především dětem děkujeme za jejich milý a vstřícný přístup a současně všem přejeme příjemné prázdniny.
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín