Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Sála přímo ze sloupu
Trestní stíhání pro přečin krádeže zahájili včera šluknovští policisté proti pětačtyřicetileté ženě. Ta měla svou domácnost něco přes dva měsíce připojenou ke sloupu rozvodu elektrické energie před domem. Načerno tak ze sítě odsála necelých šest tisíc korun. Obviněné za tento kousek hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.

Řádění skončilo
Podezření z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody obdržel včera od policistů z obvodního oddělení v Děčíně třicetiletý výtečník. Během dubna natropil po městě hned několik lumpáren. Z několika zahrad odcizil kovový žebřík, železo různého druhu, vstupní branku, potraviny a různé zařízení. Navštívil také garáže, kde sebral okap a dvířka z elektrorozvodné skříně a pozemek u rodinného domu, kde se mu zalíbila bedna s litinovými koleny a litinová vana. K nějakému poškození na jeho výpravách samozřejmě došlo také. Celé to majitele přišlo na více než deset tisíc korun. Teď má na krku hrozbu až tříletého vězení.

Za volant usedl opilý
Necelé tři promile alkoholu nijak nebránily šestatřicetiletému muži z Mladé Boleslavi usednout za volant. Osudným místem se mu stal včera večer Rumburk, kde ho zastavila hlídka varnsdorfských policistů. Přezkoumat řidičův stav pomocí přístroje na dechovou zkoušku bylo dílem několika okamžiků a dlouho na sebe nenechalo čekat ani sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení. Za to je možné udělit trest až ročního odnětí svobody.

Napadl seniora
Ve zkráceném přípravném řízení řeší rumburští policisté dvaatřicetiletého muže, který měl nedávno v Jiříkově bezdůvodně napadnout pětasedmdesátiletého pána. Několikrát ho udeřil pěstí, ale naštěstí k vážnější újmě na zdraví nedošlo. Za výtržnictví by si mohl jít sednout až na dvě léta.

V restauraci nespěte!
Trestní stíhání pro přečin krádeže zahájili včera děčínští kriminalisté proti třiatřicetiletému muži. Ten by měl mít na svědomí dvě lumpárny, které se odehrály v nedávné době. První z nich bylo vloupání do nádražního kiosku, odkud sebral příruční trezorek na peníze, minivěž i s reproduktory, kávu a čokolády. Podruhé využil v jedné restauraci situaci, kdy jeden z hostů upadl díky společenské únavě do spánku, a vylovil mu z kapsy peněženku s doklady a hotovostí. Celková škoda, kterou způsobil, se blíží dvaceti tisícům. Obviněnému hrozí za jeho nekalou činnost až dvouleté vězení.

Nedávejte zlodějům šanci!
Další případ, kdy z automobilu zmizely cenné věci ponechané zde napospas kriminálním živlům, se odehrál včerejšího dne na Sněžníku. Neznámý lapka zde tímto způsobem poškodil muže z Ústí nad Labem, který v zaparkovaném voze nechal notebook, fotoaparát s příslušenstvím a mobil v hodnotě okolo sedmdesáti tisíc korun. Krádeže podobného druhu se v poslední době množí, proto by touto cestou policisté rádi vyzvali řidiče, aby za žádných okolností nenechávali cennosti v automobilech!

Přednost však dávejte!
Obvinění z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti si včera od rumburských kriminalistů převzal dvaadvacetiletý mladík. Ten koncem února, když projížděl s vozidlem křižovatku ve Šluknově, nedal přednost v jízdě cyklistovi, který v důsledku kolize utrpěl těžké zranění. Snad bude řidič příště opatrnější po této neblahé zkušenosti, kdy mu za uvedený přečin hrozí až roční pobyt v nápravném zařízení.

Plaťte výživné!
Výživné ve výši třiceti tisíc korun dluží na svou dceru z Jílového u Děčína pětatřicetiletý muž. Částka se nastřádala zhruba po dvou a půl letech neplacení. Nezodpovědného otce obvinili děčínští kriminalisté ze zanedbání povinné výživy. Za tento přečin je možné udělit trest až dvouletého odnětí svobody.

por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín