Rubriky
Sport Zprávy

Pavel Houška se stal MVP Mattoni NBL a Pavel Budínský trenérem roku!!!

Před začátkem středečního strhujícího a dechberoucího mače s obhájcem titulu z Nymburka se děčínské publikum dozvědělo velmi příjemnou novinu a dlouho aplaudovalo svému oblíbenci Pavlu Houškovi, který v hlasování basketbalových odborníků obdržel nejvíce hlasů a stal se právem MVP Mattoni NBL ročníku 2010/2011! Na druhé místo tedy odsunul kanadského reprezentanta Kylea Landryho z Prostějova, kterého velká část odborníků ještě v průběhu sezony pasovala na favorita soutěže o nejužitečnějšího hráče, přesto mu ale nakonec trofej k radosti děčínského publika vyfoukl právě náš „Houšman“.

Kromě tohoto zaznamenal Děčín ve třetím ročníku ankety Hvězdy Mattoni NBL – letos pořádané Basketmagem – ještě další úspěch, a to když lodivod děčínského celku a zároveň reprezentace Pavel Budínský se stal trenérem roku! Oběma srdečně gratulujeme!

V anketě bylo ale kategorií více, a její další výsledky vypadaly následovně: objevem sezony se stal rychlonohý rozehrávač z široké mládežnické líhně USK Praha Michal Šotnar; největšího zlepšení dosáhl podle odborníků nymburský křídelník Pavel Pumprla a nejlepším „psem obranářem“ byl vyhlášen Radek Nečas, jehož obranné schopnosti poznává náš celek i v letošním semifinále play-off.

Hlasování do All-Star týmů dopadlo následovně: nejlepší pětici Mattoni NBL tvoří rozehrávač Eugene Lawrence (Prostějov), křídelníci Pavel Pumprla a Chester Simmons (oba Nymburk) a pod košem by spolu válčili Pavel Houška a Kyle Landry.

All-Star „české kotliny“ tvoří tito borci: Michal Čarnecký (Opava), Pavel Slezák, Pavel Pumprla, Petr Benda (všichni Nymburk) a Pavel Houška.

Zahraniční legionáři by byli do případného utkání postaveni takto: Eugene Lawrence, Chester Simmons, Benas Veikalas (Prostějov), Kyle Landry a Marcus Arnold (Pardubice).

V dohledné době Vám také přineseme rozhovor s MVP MNBL Pavlem Houškou…

Zdroj: www.bkdecin.cz