Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 20. 4. 2011 v 0.42 hod. tel. oznámil občan, že slyší kousek od restaurace v DC6 hluk. Na místo byla vyslána autohlídka MP, která poblíže restaurace zadržela trojici mladíků ve věku šestnáct až devatenáct let, která odnášela železné trubky a části lešení. Všichni tvrdili, že vše, co nesou, dostali od neznámého člověka. Vzhledem k času a místu to bylo tvrzení poněkud nevěrohodné. OS MP byla proto přivolána hlídka PČR, která si vše převzala k prověření.

Dne 19. 4. 2011 v 10.25 hod. zaznamenala obsluha kamerového systému MP v DC6 v ulici Weberova muže, který kradl papír z modrého plastového kontejneru na tříděný odpad. Na místo byla vyslána hlídka MP, která dotyčného zadržela. Jednalo se o sedmnáctiletého mladíka z Dolní Poustevny. Jelikož mladík nebyl dle zjištění hlídky PČR v posledních třech letech za podobný čin potrestán ani postižen, řešila hlídka MP přestupek proti majetku na místě uložením blokové pokuty.

Dne 16.4.2011 v 00.26 hod. oznámil pořadatel diskotéky v DC2, že několik hostů zde hrozně vyvádí, on to nezvládá a proto žádá příjezd hlídky MP. Na místo byly vyslány dvě hlídky MP a byla vyrozuměna PČR, která na místo taktéž vyslala dvě hlídky. Hlídky MP na místě zadržely opilého muže, který ostatní hosty fyzicky napadal a převracel stoly. Hlídky muže vyzvaly k prokázání totožnosti, což odmítl, začal se chovat velmi agresivně a snažil se hlídky fyzicky napadnout. Z tohoto důvodu mu byla přiložena pouta a byl předveden na OO PČR v DC4, kde bylo jeho totožnost ověřena. Jednalo se o dvaadvacetiletého muže z Děčína. Řešení události převzala hlídka PČR.

Dne 15.4.2011 ve 23.22 hod. oznámil strážník ve volnu, že v DC6 v ulici Krásnostudenecká, kde v denních hodinách probíhá frézování vozovky, spatřil muže, který odcizil přenosnou dopravní značku. Muž měl na sobě reflexní oblečení a utíkal směrem do sídliště. Na místo byla vyslána hlídka MP, mezitím strážník muže zadržel. Hlídka MP poté zjistila jeho totožnost. Jednalo se o osmnáctiletého mladíka z Děčína. Dotyčný za dohledu hlídky přenosnou dopravní značku nainstaloval na původní místo. Přestupek řešila hlídka uložením blokové pokuty.

Dne 15.4.2011 ve 22.38 hod. oznámil občan, že před barem v DC27 se údajně mezi sebou pere cca 30 osob. Na místo byly vyslány hlídky MP a byla vyrozuměna PČR, která na místo taktéž vyslala své hlídky. Hlídky MP po příjezdu na místo zjistily, že se mezi sebou prali dva muži a cca 20 osob postávalo kolem. Hlídky od sebe muže odtrhly a zjistily jejich totožnost. Jednalo se o jednatřicetiletého a pětatřicetiletého muže z Děčína. Důvodem vzájemného fyzického napadení byl spor o dívku. Jeden z účastníků rvačky utrpěl krvácející zranění nosu, které mu hlídka na místě ošetřila. Následně se na místo dostavila hlídka PČR, která řešení události převzala.

Dne 15.4.2011 v 19.20 hod. zaznamenala obsluha kamerového systému MP v DC1 na Masarykově náměstí osoby, které popíjely z lahve alkohol. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila totožnost osob. Jednalo se o trojici osob ve věku patnáct až osmnáct let. Porušení vyhlášky města o zákazu požívání alkoholických nápojů na veřejném prostranství řešila hlídka na místě uložením blokových pokut.

Dne 15.4.2011 v 9.25 hod. oznámila obsluha obchodu v DC9 problém se zákazníkem, který nemá peníze na zaplacení a způsobil v obchodě škodu za 75,- Kč tím, že rozdělal bonbony a konzumoval je v prodejně. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o šestatřicetiletého muže z Děčína. Během zjišťování totožnosti bylo hlídkou zjištěno, že byl dotyčný za podobný čin v posledních třech letech odsouzen. Hlídkou byl proto převezen na PČR, kde byl ponechán k dalším úkonům.

Zdroj: MP Děčín