Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 14. 3. 2011 v 10.55 hod. zastavila hlídka MP v DC1 v ul. 28. října vozidlo Volvo V40, které nemělo dva roky platnou TK. Vozidlo řídil osmačtyřicetiletý muž z Děčína. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si záležitost převzala k řešení.

Dne 14. 3. 2011 v 9:22 hodin ohlásil občan, že v DC6 v ulici Želenická nějaký člověk s vozíkem odcizil ve firmě železný materiál. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že dotyčný už jede s prázdnou kárkou ze sběrny surovin. Jednalo se o dvacetiletého muže z Děčína. Hlídka zjistila totožnost svědků, totožnost personálu sběrny a na místo přivolala Policii ČR která si událost převzala k dořešení.

Dne 14.3.2011 v 01:10 hod. požádala PČR o pomoc při pronásledování vozidla Mercedes, které sleduje německá policie od Hřenska spolu s hlídkou PČR. Hlídka MP se k pronásledování přidala v ul. Čsl. armády v DC1, kde řidič málem naboural vozidlo MP. Honička pokračovala na Tyršově mostě směrem na DC4, na DC6 a poté na DC7. Řidič nereagoval na žádné zvukové a světelné znamení a uháněl velkou rychlostí, kterou ohrožoval další účastníky silničního provozu. Nakonec se ho podařilo nasměrovat do slepé ulice u lesa v DC25, kde vyskočil z auta a vběhl do lesa, kde byl posléze zadržen. Jednalo se o osmadvacetiletého slovenského státního příslušníka. Na místě si vše převzala PČR.

Dne 12.3.2011 v 11.04 hod. oznámila ochranka obchodu v DC4, že zadržela zloděje, který odcizil zboží v hodnotě 55,- Kč. Hlídka MP na místě zjistila, že se jedná o čtyřicetiletého muže z Jílového. Přes PČR bylo zjištěno, že dotyčný nebyl v posledních třech letech za krádež odsouzen, hlídka proto přestupek vyřešila uložením blokové pokuty.

Dne 12.3.2011 v 06:55 hod. oznámil řidič autobusu MHD, že na konečné MHD v DC7 má problémy s dvěma cestujícími. Hlídka MP na místě zjistila, že řidič na konečné MHD v DC7 vyzval dva opilé mladíky, aby vystoupili z autobusu, což následně odmítli a dožadovali se odvozu do Březin. Po cestě usnuli a divili se, že jsou v Chrochvicích. Jednalo se o osmadvacetiletého a jednatřicetiletého muže z Děčína. Hlídka s nimi vyřešila přestupek spočívající ve veřejném pohoršení vyřešila uložením blokových pokut. Oba byli poté z autobusu vykázáni.

Dne 12.3.2011 v 05.26 hod. oznámila žena z DC4, že na půdě domu v místě bydliště se nachází cizí muž. Na místo byly ihned vyslány hlídky MP, které muže na půdě domu zadržely a zjistily jeho totožnost. Jednalo se o pětatřicetiletého muže z Děčína. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení události převzala.

Dne 12.3.2011 v 02.43 hod. oznámil občan, že stojí před restaurací v DC2 a žádá příjezd hlídky MP. Na místo byla vyslána hlídka MP, kterou před provozovnou kontaktoval mladík, který měl krvácející zranění v obličeji. Hlídce sdělil, že byl napaden jiným mužem, kterého poté v provozovně hlídce označil. Hlídka tohoto muže ustanovila. Jednalo se o osmnáctiletého mladíka z Děčína. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která událost převzala k dořešení. K zraněnému mladíkovi byla hlídkou MP přivolána sanitka.
Dne 11.3.2011 ve 21.39 hod. oznámila žena z DC2, že ulicí Kamenická jdou dva mladíci, kteří převracejí odpadkové koše. Na místo byla vyslána hlídka MP, která oba mladíky zadržela. Přestupky s nimi strážníci vyřešili na místě uložením blokových pokut.
Dne 9.3.2011 ve 13.45 hod. oznámil občan z DC2, že naproti domu, kde bydlí, leží již delší dobu nějaký muž. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jednalo o strážníkům dobře známého čtyřiapadesátiletého muže. Ten měl něco upito, nicméně zraněný nebyl a neměl ani žádné zdravotní potíže. Měl však u sebe železnou trubku v délce cca 6 metrů a nebyl schopen vysvětlit, kde k ní přišel. Vzhledem k tomu, že je hlídkám MP známo, že dotyčný krade jako straka, byla vyrozuměna PČR a ta si uvedeného převzala k dalším úkonům. Ještě před příjezdem hlídky se strážníkům podařilo zjistit, že muž železo odcizil v nedalekém areálu.

Dne 9.3.2011 ve 12.05 hod. zastavila hlídka MP v DC1 v ul. Lázeňská vozidlo Hyundai, které mělo propadlou TK. Po zjištění totožnosti řidiče byla na místo přivolána hlídka PČR, která si přestupek převzala k dořešení.

Zdroj: MP Děčín