Rubriky
Zprávy

Vedení města usiluje o zachování polikliniky ve stejném rozsahu

Představitelé města jednali o zachování lékařských ordinací a zdravotnických služeb v budově polikliniky. Náměstek ministra práce a sociálních věcí navštívil některé ordinace a kanceláře, které se v budově nachází. Dalším bodem jednání byly chystané změny v legislativě sociální oblasti.

O tom, zda lékaři zůstanou v poliklinice, jednal v pondělí 21. února primátor František Pelant s náměstkem ministerstva práce a sociálních věcí Vladimírem Šiškou a ředitelem Úřadu práce Jiřím Králem. Jednání se zúčastnili také poslanec Jaroslav Foldyna a zástupce lékařů radní Ivan Stribrský. „Jednání ještě nejsou u konce. Jisté však je, že ministerstvo práce a sociálních věcí nemá zájem zrušit veškeré ordinace, které v současné době v poliklinice fungují,“ řekl František Pelant, primátor města. V minulosti město žádalo stát o bezúplatný převod polikliniky do majetku města, avšak bez úspěchu. „Snažíme se jednat tak, aby budova sloužila ke stejnému účelu jako dosud, to znamená, aby byla zachována zdravotnická obslužnost, tak jak jsou občané města zvyklí,“ doplnil František Pelant.

Po společném jednání v zasedací místnosti primátora proběhla důkladná prohlídka polikliniky. Náměstek ministra navštívil jak některé odborné ordinace lékařů, tak prostory Úřadu práce. Další jednání budou pokračovat, rozhodnutí by mělo padnout do konce roku.

Připravila:

Markéta Lakomá
kancelář primátora,
tisková mluvčí

Statutární město Děčín,
Mírové náměstí 1175/5, 405 38 Děčín
Telefon: 412 593 215; mobil: 604 294 644
www.mmdecin.cz | www.e-decin.cz

Česká republika

405 02 Děčín, Česká republika