Rubriky
Zprávy

Bezohlednou jízdou ohrozil chodce i další řidiče

V úterý v odpoledních hodinách si strážníci při hlídkové činnosti v Boleticích nad Labem všimli projíždějícího osobního vozidla řízného mužem, o kterém z místní znalosti ví, že mu byl vysloven zákaz řízení. Zřejmě ve stejný okamžik i řidič podezřelého vozidla zaznamenal strážníky, protože zastavil, náhle se otočil a před hlídkou začal ujíždět po ulici Vítězství směrem do Děčína.

Strážníci ihned zahájili pronásledování a pomocí výstražného znamení s nápisem STOP a zvukových signálů dali řidiči příkaz, aby vozidlo zastavil a v nebezpečné jízdě dál nepokračoval. Ten však nereagoval, odbočil do ulice Přímá a nedbajíc dopravního značení, zákazu jízdy všech motorových vozidel v obou směrech, pokračoval dál až do ulice Studniční, kde málem srazil muže s dítětem. Ani tato situace nepřiměla muže, aby se zamyslel, uvědomil si následky svého bezhlavého jednání a své vozidlo zastavil. Naopak, v nebezpečné jízdě pokračoval dál. Další vyhrocená situace na sebe nenechala dlouho čekat a přišla v okamžiku, kdy se na křižovatce strážníci pokusili vozidlo zablokovat. Ale ani tento manévr „piráta silnic“ neodradil. Strhl řízení a vozidlem vjel do protisměru, přičemž málem naboural projíždějící vozidla a služební auto hlídky městské policie.

Strážníci dál pokračovali v pronásledování a po několika okamžicích vozidlo opět dostihli. Ujíždějícímu řidiči zřejmě došlo, že jeho šance na úprk jsou mizivé a tentokrát již dobrovolně vozidlo zastavil. Vzhledem k nebezpečnému chování řidiče a možnému pokusu o útěk strážníci přistupovali k situaci obezřetně a použili donucovací prostředek hrozbu namířenou služební zbraní, přičemž jej vyzvali, aby z vozidla vystoupil a lehl si na zem, kde mu byla nasazena pouta. To že se ve vozidle nacházela ještě žena strážníci věděli, ale překvapením bylo, že zde bylo i pětileté dítě. Z důvodu protiprávního jednání muže, byla na místo přivolána Policie České republiky, která si věc převzala k následujícím úkonům.

Zdroj: MP Děčín