Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Recidivista zase kradl
Až osmiletý trest odnětí svobody hrozí 24letému recidivistovi, který kradl v Děčínském supermarketu. V minulosti dvakrát odsouzený muž vzal na prodejní ploše sluchátka, která si schoval do kapsy mikiny a se zbožím prošel pokladní zónou, aniž by zaplatil. Přestože cena sluchátek byla jen 120 korun, s ohledem na jeho trestní minulost a vyhlášený nouzový stav bylo jeho jednání kvalifikováno jako zločin krádeže, jeho vyšetřování probíhá na svobodě.

Řídila i přes zákaz
Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 36letá žena, která v Děčíně řídila osobní auto, ačkoliv jí byl ústeckým magistrátem uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel platný až do konce příštího roku. Navíc měla pozitivní orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle na látku amfetamin/metamfetamin. Pokud případ skončí u soudu a žena bude uznána vinnou, hrozí jí až dvouletý trest odnětí svobody.

Z garáže zmizela pila
Děčínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který v odpoledních hodinách vstoupil na oplocený pozemek u rodinného domu a z garáže odcizil benzínovou motorovou pilu. Škoda byla vyčíslena na dva tisíce korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin porušování domovní svobody.

15. května 2020, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence