Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Z auta zmizela kamera
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Děčíně vloupal do zaparkované dodávky. Z auta si odnesl kameru v hodnotě osm tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení s ohledem na nouzový stav až osmiletý trest odnětí svobody.

Oheň zničil altán
Z přestupku proti zákonu o požární ochraně je podezřelý muž, který nedaleko Varnsdorfu vypaloval starý travnatý porost. Oheň se rozšířil až na sousední parcelu, kde zachvátil zahradní altán, škoda byla vyčíslena na padesát tisíc korun. Vzhledem k tomu, že se nejedná o úmysl, nýbrž nedbalostní jednání, nejde ve věci o trestný čin, ve správním řízení může být muži uložena pokuta až do výše 25 tisíc korun.

Vykradené chatky
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v době vládou vyhlášeného nouzového stavu vloupal na oplocený pozemek v chatové oblasti v katastru obce Staré Křečany. Ze dvou rekreačních chatek pak ukradl jízdní kolo, vrtačku a další věci v celkové hodnotě přes padesát tisíc korun. Pokud se podaří zjistit pachatelovu totožnost, bude čelit trestnímu stíhání pro trestný čin krádeže, za který by mohl jít až na osm let za mříže.

Řídila i přes zákaz
Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelá 45letá žena, kterou v České Kamenici zastavila hlídka policistů. Při lustraci řidičky zjistili, že má pravomocným rozhodnutím děčínského magistrátu uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Žena si na služebně převzala sdělení podezření z přečinu, za který by mohla jít až na dva roky do vězení, vyšetřována je na svobodě.

15. dubna 2020, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence