Rubriky
Zprávy

Strážníci intenzivně kontrolují dodržování vládního nařízení

Na kontroly dodržování vládních nařízení se nyní stoprocentně soustředí hlídky děčínské městské policie. O uplynulém víkendu kontrolovali strážníci stovky obyvatel, často i na základě oznámení občanů z okolí. Důvodem bylo především ignorování nařízení o nošení roušek. Podle zjištění strážníků naprostá většina lidí nařízení dodržuje, přesto hlídky řadu porušení zjistily.

V případě, že strážníci zjistí porušování vládního nařízení, vždy se snaží v první řadě dotyčného upozornit. Pokud i přes upozornění strážníků někdo nařízení ignoruje, přistupují hlídky k pokutám. „Důrazná domluva je prvním krokem a většina lidí na něj reaguje pozitivně a opatření začíná dodržovat. Přesto jsme se setkali s několika případy, kdy lidé výzvu strážníků ignorovali. V tomto případě jsou na místě pokuty a vzhledem k situaci saháme k maximální výši. S další sankcí pak může dotyčný počítat za samotné nedodržování vládního nařízení,“ uvedl ředitel městské policie Marcel Horák.

S kontrolami budou strážníci podle ředitele pokračovat po celou dobu trvání krizového stavu. Strážníci se rovněž ve větší míře soustředí na dohled v okolí obchodů, zda jsou dodržována nastavená pravidla a zda jsou určité provozovny, například restaurace, skutečně pro veřejnost uzavřeny.

Zdroj: MP Děčín