Rubriky
Zprávy

Koronavirus – informace pro občany

Základní a mateřské školy v Děčíně zůstávají otevřené, vedení škol zvýšilo hygienická opatření. Ti učitelé, kteří byli v rizikových oblastech, zůstali doma v karanténě. Rodiče, kteří byli s dětmi v Itálii – nebo jiné rizikové oblasti zasažené koronavirem – by měli zvážit docházku svých dětí do školy či školky. Tuto skutečnost je také nutné ohlásit vedení školy či školky. Všichni, kteří se vrátili z Itálie z oblastí nákazy koronavirem (Emilia-Romagna, Lombardie, Piedmont a Veneto) se musí spojit s krajskou hygienickou stanicí (+420 477 755 111) nebo s hygienickou stanicí v Děčíně (+420 477 755 260) a zkonzultovat s nimi případnou karanténu. Toto se týká těch, kteří pobývali v postižených oblastech v období od poloviny ledna 2020.

Lidé by měli zvážit návštěvu jak hromadných akcí, tak i cestování do rizikových oblastí, a to i v případě, že zájezd/dovolenou mají zaplacenou. Kino, divadlo i zámek zůstávají pro veřejnost zatím otevřené.

Město Děčín vytvořilo komunikační kanál pro ředitele svých příspěvkových organizací pro rychlý přenos informací. V pohotovosti je také krizový štáb města, připravený reagovat na jakékoliv změny.

Primátor města Jaroslav Hrouda svolal již v neděli večer na mimořádné jednání ředitele děčínských základních a středních škol a dalších příspěvkových organizací. V pondělí ráno zasedl krizový štáb města, poté následovala tisková konference, na 15 hodinu pak bylo svoláno více než třicet starostů spadajících pod ORP Děčín.

Zdroj: Magistrát města Děčín