Rubriky
Sport Zprávy

Dvůr na děčínském ledě bral všechny body

V osmatřicátém kole druhé hokejové ligy přivítali Medvědi na svém ledě Dvůr Králové, se kterým počtvrté v sezóně padli. Díky výhře Řisut nad Novou Pakou tak klesli znovu na páté místo v tabulce.

Děčínští hokejisté začali zápas proti Dvoru náporem a po pěti minutách hry si vytvořili tři velké šance. Ovšem Josef Čáp byl ve svém brankovišti pozorný a dokázal si poradit. V jedenácté minutě pak orazítkoval břevno Čápovy branky Pavel Zajan a znovu se tak skóre neměnilo. Hosté pak na děčínské tažení odpověděli nejlepším možným způsobem. Ve třinácté minutě totiž JAKUB LUŠTINEC vzduchem nahazoval puk před Lavingera, ten ale nakonec skončil za jeho zády – 0:1 a do vedení šel Dvůr. O tři minuty později šli hosté do dvoubrankového náskoku, přesilovku využil JIŘÍ PŮHONÝ, když na pravé straně zasunul puk kolem levé tyče – 0:2.

Hned na začátku druhého dějství měl velkou šanci Pavel Zajan. Ten ujel ve vlastním oslabení a jeho pokus pak jistil svojí hrudí Josef Čáp. V polovině základní hrací doby se dostal Fořt do samostatného úniku ve vlastním oslabení a Martin Zdvořáček musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Bylo tak nařízeno trestné střílení, které Patrik Fořt neproměnil. Lavinger jeho samostatný nájezd zneškodnil. V závěru prostřední periody se zblízka nemýlil MARTIN FRANC a hosté měli už třígólový náskok – 0:3. Medvědi tak měli před poslední periodou velmi těžký úkol, a sice své manko smazat.

Milan Valášek otevřel třetí třetinu střelou, která orazítkovala tyč Lavingerovy branky a nebyl tak daleko od čtvrtého dvorského gólu. Medvědi se snažili a mnohdy se dostávali do ohrožení soupeřovy branky, ale Josef Čáp byl stále neprůstřelný. A když ustál i velkou šanci Pavla Zajana ve vlastním oslabení, kdy z levé strany děčínský útočník netrefil odkrytou branku, vypadalo to s hosty stále velmi dobře. Nakonec se Děčínští ani jednou nedokázali prosadit, hosté svůj náskok udrželi až do konce a Josef Čáp mohl odklepávat poslední vteřiny zápasu a vychutnal si závěr zápasu, který korunoval nulou na svém kontě. Medvědi tak nenavázali na tři body z Bíliny a na vlastním ledě nezískali ani bod.

HC Děčín – HC RODOS Dvůr Králové 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Luštinec (Havlas), 16. Půhoný (Dušek), 38. Franc (Půhoný, Dušek)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Zelenka) – Mareš, Kaltenböck (A), Zdvořáček, Loukota, Zicho, Balcar, Tůma V. – Faigl, Dörner, Kordule, Kuchynka, Tůma M., Volráb (C), Fojt, Zajan, Sýkora

Vendula Zdražilová, HC Děčín